Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Declarațiile lui Ponta despre retrocedarea unei opere a lui Brâncuși, analizate de Inspecția Judiciară

Declarațiile lui Ponta despre retrocedarea unei opere a lui Brâncuși, analizate de Inspecția Judiciară

Un articol de: - 02 Oct 2014, 10:11
Declarațiile lui Ponta despre retrocedarea unei opere a lui Brâncuși, analizate de Inspecția Judiciară Foto: gov.ro Eveniment

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM s-a sesizat cu privire la declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta despre dosarul de retrocedarea a uneia dintre operele lui Constantin Brâncuşi.

Inspectorii vor stabili dacă declaraţiile afectează sau nu independenţa justiţiei.

„Obligatia inspecției judiciare este aceea ca în momentul în care apar încălcări ale independenței justiției să facă un raport. După cum ştiţi, acest raport va fi supus plenului și plenul va hotârî dacă e borba de o încălcare sau nu a independenței justiţiei”, a declarat președintele CSM, Adrian Bordea.

Victor Ponta a declarat, marți seara, la Digi24 că i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii asupra faptului că un judecător a emis, în opinia sa, o hotărâre greşită în cazul operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", spunând că acel judecător ar trebui să plătească.

"Singura operă a lui Constantin Brâncuşi rămasă în România, Cuminţenia Pământului, a fost retrocedată deşi la dosar erau toate actele prin care statul era proprietar legal, iar acum, ca să nu fie vândută, trebuie să plătim 20 milioane euro. Deci, fiecare român din această ţară va da un euro, de la nou-născut la pensionar, pentru că, din punctul meu de vedere, nişte judecători sau un judecător a dat o hotărâre greşită, ori eu i-am cerut ministrului Justiţiei să sesizeze CSM şi CSM dacă constată că nu eu am dreptate, o să-mi cer scuze. Dar dacă se constată că un judecător a greşit, acel judecător trebuie să plătească", a spus premierul Victor Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   CSM,   inspectia judiciara