Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Declin pe burse pentru cel mai mare producător european de electrocasnice! Acțiunile Electrolux s-au prăbușit

Declin pe burse pentru cel mai mare producător european de electrocasnice! Acțiunile Electrolux s-au prăbușit

Un articol de: B1.ro - 16 Dec 2019, 17:17
Foto: captură Youtube Eveniment

Cel mai mare producător european de electrocasnice, Electrolux, se confruntă cu mari pierderi pe bursele europene din cauza ritmului mai lent de punere în exploatare a noii fabrici de frigidere din Anderson, Carolina de Sud, care a afectat livrările şi a provocat Electrolux costuri suplimentare.

Astfel, valoarea acţiunilor Electrolux  a scăzut luni cu 12%, din cauza avertismentelor privind un impact negativ asupra câştigurilor mai ridicat decât se estima la divizia din America de Nord, transmite Reuters, agenție citată de Agerpres.

Compania estimează un impact trimestrial de 70 de milioane de dolari asupra câştigurilor, parţial din cauza . Electrolux investeşte aproximativ 250 de milioane de dolari în noua fabrică din Anderson.

"Tranziţia către noua facilitate a avut ca rezultat constrângeri temporare ale capacităţii de producţie, afectând livrările către unii clienţi în trimestrul patru din 2019", se arată în comunicatul Electrolux.

Luni, acţiunile Electrolux au scăzut cu 12% la Bursa de la Stockholm, după ce anul acesta înregistraseră un avans de 34%. Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova a precizat că vor funcţiona în paralel ambele facilităţi din Anderson în semestrul doi din 2020 pentru a face faţă cererii şi a asigura în continuare produse de calitate ridicată. Luni, Electrolux a anunţat că programul său de investiţii şi măsurile de eficientizare sunt în grafic pentru a genera economii anuale de costuri de aproximativ 3,5 miliarde de coroane suedeze (364 milioane de dolari), efectul complet urmând să fie resimţit din 2024. 

 

Citeşte mai multe despre:   Electrolux