Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Defecțiune produsă de o pană curent la CNAS: Până la remedierea avariei, sistemul cardurilor de sănătate funcționează în regim offline (VIDEO)

Defecțiune produsă de o pană curent la CNAS: Până la remedierea avariei, sistemul cardurilor de sănătate funcționează în regim offline (VIDEO)

Un articol de: - 21 Sep 2015, 17:32
Defecțiune produsă de o pană curent la CNAS: Până la remedierea avariei, sistemul cardurilor de sănătate funcționează în regim offline (VIDEO) Foto: zch.ro Eveniment

O pană de curent s-a produs luni după-amiază la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, defecțiune ca face ca sistemul cardurilor de sănătate să funcționeze doar în regim offline, până la remedierea avariei.

”Începand cu ora 16:30, astăzi, 21.09.2015, la sistemul de card - CEAS s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică în locația unde este amplasată Autoritatea de Certificare (acea componentă care permite semnarea cu cardul). Echipa de suport lucrează la remedierea acestei defecțiuni”, se arată într-un comunicat la CNAS.
 
”Până la repornirea sistemului, furnizorii pot acorda servicii medicale și înregistra activitatea în aplicațiile informatice iar după confirmarea din partea CNAS că sistemul este funcțional, serviciile se vor ridica în sistem în limita celor 72 de ore”, se mai arată în comunicatul citat.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Evenimentul zilei”, de pe B1 TV, Mihaela Tănase, purtătoarea de cuvânt a CNAS, a explicat că problema va fi rezolvată în cel mult trei ore.

”Cardurile de sănătate nu sunt blocate, ele funcționează în sistem offline, când există o astfel de avarie se poate funcționa offline, urmând ca la remedierea problemei, datele să fie urcate în sistem. Defecțiunea se va remedia în maximum trei ore, începând de la ora 16.30. Sistemul a avut o defecțiune similară vineri, care s-a remediat în cursul zilei de vineri. Azi, sistemul a fost funcțional. Această nouă problemă a intervenit la ora 16.30. Defecțiunea de azi, ca și cea de vineri, este cauzată de o pană de curent, nu ține de sistem. Nu sistemul are o problemă. Alimentarea sistemului are o problemă. Au fost fluctuații foarte mari după acea pană de curent și înțeleg că asta a dus la blocare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CNAS.

Sistemul de carduri de sănătate s-a blocat vineri dimineață de la ora 5.00 , problemele la sistem fiind rezolvate după aproximativ șapte ore. (Detalii AICI)

Defecțiune cauzată de o pană de curent la CNAS


Citeşte mai multe despre:   CNAS