Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Delațiunea este suficientă în inculparea și arestarea unui om. Udrea: Nu mă consider în general un politician fără greșeli, dar singurele probe împotriva mea în dosarul Gala Bute sunt niște declarații

Delațiunea este suficientă în inculparea și arestarea unui om. Udrea: Nu mă consider în general un politician fără greșeli, dar singurele probe împotriva mea în dosarul Gala Bute sunt niște declarații

Un articol de: - 16 Oct 2015, 11:20
Delațiunea este suficientă în inculparea și arestarea unui om. Udrea: Nu mă consider în general un politician fără greșeli, dar singurele probe împotriva mea în dosarul Gala Bute sunt niște declarații Foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Elena Udrea a scris de curând o postare pe contul său de Facebook în care aceasta se apără împotriva acuzațiilor din dosarul “Gala Bute”. Aceasta începe postarea cu faptul că numele dosarului este oarecum greșit, deoarece trebuia să se numească “Dosarul Elena Udrea”, din respect față de boxerul Lucian Bute, dar din cauza faptului că dosarul îi este adresat ei, iar toate acuzațiile sunt îngrămădite împotriva sa.

“De astăzi dosarul în care am fost 72 de zile arestată este public. Numit incorect și pe nedrept Gala Bute, ( față de campionul Lucian Bute), în realitate ar trebui să fie Dosarul Elena Udrea, pentru că este un dosar în care procurorii au îngrămădit în mare viteză acuzații diverse la adresa mea, ținta fiind fără dubii arestarea”, a scris aceasta la începutul postării sale pe Facebook.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului se apără în dosar, spunând că ea a fost acuzată prin prisma unor declarații ale unor persoane care au urmărit reducerea pedepselor lor.

„Abuz în serviciu în condițiile în care nu se precizează ce anume am făcut eu defectuos, ori nu am făcut deloc deși ar fi trebuit să fac, în ceea ce privește implicarea MDRT în Gala Bute. Trei luări de mită, pentru care singurele probe sunt declarațiile, mai greu sau mai ușor date de foști colaboratori, care fiind puși în fața probelor și cu amenințarea arestării, sfârșesc prin a recunoaște că au luat bani, dar evident, nu pentru ei ci pentru șef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea și, pentru ei în loc de o pedeapsă întreagă, reduceri succesive ale acesteia!
Vă dau un exemplu pe care îl puteți înțelege mai ușor: dacă o asistentă medicală care lucrează cu un mare profesor este prinsă că a luat bani de la pacienți și are de ales între a fi arestată și condamnată și a spune că îi dădea de fapt banii profesorului, astfel rămânând liberă și eventual chiar cu o pedeapsa mult redusă și chiar fără executare la final, ce credeți că va face?”, a transmis aceasta.

În aceeași postare, aceasta a asigurat că va lupta cu toate armele pentru a-și demonstra nevinovăția dar și faptul că aceasta va vorbi liber despre orice lucru din dosar.

“De astăzi, pot vorbi liber despre acest dosar, despre acuzații, probe și presiunile făcute de procurori pentru a obține declarații împotriva mea, care continuă și acum.
Fiți siguri că mă voi apăra cu toate armele, nu pentru că mă consider în general un politician fără greșeli ci, pentru că acest dosar este proba justiției de tip nou, în care delațiunea este suficientă în inculparea și arestarea unui om.”, a subliniat aceasta în sfârșitul postării de pe Facebook.

Dosarul "Gala Bute": Udrea îşi susţine nevinovăţia. Lungu, Nastasia, Topoliceanu și Botoroagă vor judecată prin procedură simplificată, recunoscându-și faptele.  (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Facebook,   arest