Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Demeter András a demisionat din funcţia de preşedinte-director al SRR: Mai avem bani pentru semnalul terestru până maxim în august

Demeter András a demisionat din funcţia de preşedinte-director al SRR: Mai avem bani pentru semnalul terestru până maxim în august

Un articol de: - 29 Iun 2012, 14:45
Demeter András a demisionat din funcţia de preşedinte-director al SRR: Mai avem bani pentru semnalul terestru până maxim în august Foto: radio-resita.ro Eveniment
Demeter András, a anunţat, vineri, că renunţă la funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, el solicitând celor două camere ale Parlamentului ”dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii sale de responsabilităţile conferite prin hotărârea de numire a sa”, scrie Mediafax.

Demeter András a motivat gestul său prin lipsa banilor pentru semnalul terestru.

”Mi-a ajuns cuţitul la os (...) Mai avem bani pentru semnalul terestru pentru iunie, iulie, maxim august, după aceea, va trebui să deschidem geamurile să ne auzim", a spus Demeter András.

De asemenea, un alt motiv ar fi și nerespectarea de către autorităţile competente ale statului a dispoziţiilor imperative ale Legii de funcţionare a SRR, serviciu public de interes naţional, periclitând astfel difuzarea programelor sale, se adaugă în acelaşi comunicat.

Demeter a precizat că a solicitat în mai multe rânduri rectificarea bugetară a Societății, şi a iniţiat demersuri către premieri şi miniştrii Finanţelor publice, care au rămas nesoluționate.

"Serviciul public de radiodifuziune trebuie să beneficieze de toate mijloacele necesare în vederea accesului direct, permanent şi fără distorsiuni la informaţile şi mesajele destinate tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, în ultimii 5 ani, fondurile anuale alocate prin bugetul de stat pentru serviciile de radiocomunicaţii au fost sub necesarul real al Radioului public", a menţionat Demeter în documentul înaintat celor două Camere ale Parlamentului.