Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Demolarea autostrăzii s-a făcut pentru siguranța oamenilor: Ministrul Transporturilor l-a convocat la discuții, luni, pe proiectant

Demolarea autostrăzii s-a făcut pentru siguranța oamenilor: Ministrul Transporturilor l-a convocat la discuții, luni, pe proiectant

Un articol de: - 16 Oct 2015, 17:10
Demolarea autostrăzii s-a făcut pentru siguranța oamenilor: Ministrul Transporturilor l-a convocat la discuții, luni, pe proiectant Foto: ziuanews.ro Eveniment

Iulian Matache, ministrul Transporturilor, recunoaște că problemele privind execuția lucrărilor de infrastructură nu sunt doar la autostrada Sibiu Orăștie, ci și la celelalte șantiere sau proiecte.
În cazul acestor se pot identifica termene mult prea lungi, proceduri și normative greoaie neadaptabile situației actuale.

Joi, ministrul a mers în vizită pe tronsonul de autostradă cu probleme și a decis ca luni să îl convoace la discuții pe proiectant, potrivit Agerpres.

"Am convocat proiectantul autostrăzii, luni, la București. Vreau o analiză a situației și vreau soluții. După adoptarea soluțiilor, vreau un calendar care să fie respectat cu strictețe pentru că și așa am pierdut deja mult. Asta din punct de vedere tehnic. În același timp, am dispus un control, după cum cunoașteți. Aștept raportul Corpului de Control, urmând să luăm măsurile care se impun și vom merge cu acestea până la capăt. Astăzi vorbim de Sibiu-Orăștie, un caz concret, dar trebuie să recunoaștem că probleme mai sunt și la celelalte proiecte/șantiere. Lucrând strict pe acest domeniu, am constatat deficiențe, neconcordanțe, termene nejustificat de lungi, proceduri și normative greoaie care nu se mai adaptează la situația actuală. Toate acestea au îngreunat obținerea avizelor, autorizațiilor necesare unui proiect", a explicat Matache.

Deși demolarea nu era dorită, a fost necesară pentru siguranța oamenilor.

"Sper că, așa cum a anunțat și CNADNR, să fie vorba de greșeli de execuție care să fie remediate cât mai repede și cât mai responsabil, de data aceasta. Știu că demolarea nu este ce ne doream, însă pentru siguranța autostrăzii, pentru siguranța oamenilor, trebuie să știm exact ce este acolo, avem nevoie de expertize serioase, de studii geologice, și vreau ca de data aceasta să avem o soluție corectă și definitivă", a precizat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Autostrada Romania,   ministrul Transporturilor,   cnadnr