Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DEPLORABIL! România NU ARE BANI să-și trimită elevii finaliști la un concurs NASA!

DEPLORABIL! România NU ARE BANI să-și trimită elevii finaliști la un concurs NASA!

Un articol de: - 12 Dec 2017, 07:39
DEPLORABIL! România NU ARE BANI să-și trimită elevii finaliști la un concurs NASA! Eveniment

Opt elevi din Timişoara, care au ajuns în finala unui concurs internaţional organizat de NASA, în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, nu pot participa la competiţia din SUA pentru că nu au banii necesari deplasării, scrie Mediafax.

Cei opt sunt elevi ai Liceului Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara şi au participat, în perioada septembrie – decembrie, la Concursul Internaţional “Zero Robotics”, organizat de NASA şi Agenţia Spaţială Internaţională.

La fel ca în anul precedent, echipa noastră a reuşit să se califice în finala competiţiei de programare, care se va desfăşura la Boston, SUA, în perioada 11 – 12 ianuarie, însă nu pot participa la eveniment pentru că organizatorii nu asigură banii necesari deplasării.

Inspectoratul Şcolar Timiş încearcă să-i ajute şi în acest an pe elevi prin găsirea unor sponsori, fiind nevoie de o sumă de bani cuprinsă între 8.000 şi 10.000 de euro.

Faza finală a competiţiei este organizată în trei locaţii: Boston, Torino şi Sydney, fiecare dintre echipe putând să aleagă unde doreşte să meargă.

Concursul Internaţional Zero Robotics se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia şi are ca scop programarea robotilor SPHERES - sateliţi experimentali, aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.Concursul este organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   NASA,   concurs,   elevi,   Stiri Timisoara