Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Deputatul minorităţii evreilor din România, despre acuzaţiile lui Ilan Laufer: "Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor"

Deputatul minorităţii evreilor din România, despre acuzaţiile lui Ilan Laufer: "Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor"

Un articol de: B1.ro - 21 Noi 2018, 12:41
Deputatul minorităţii evreilor din România, despre acuzaţiile lui Ilan Laufer: "Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor" Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu Eveniment

Silviu Vexler, reprezentantul minorităţii evreieşti în Parlamentul României, a condamnat declaraţiile lui Ilan Laufer în care acesta îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de antisemitism pentru că a refuzat să îl numească în fruntea Ministerului Dezvoltării.

"Am văzut din păcate declarația de aseară. Nu știu care au fost motivele pentru care președintele a respins numirea lui Laufer ca ministru și ele nici nu fac obiectul discuției. Nu am văzut nimic, niciodată care să indice că președintele României e antisemit, ba din contră", a afirmat Silviu Vexler pentru G4Media.ro.

Deputatul l-a acuzat pe Laufer că a vorbit fără a avea proprietatea cuvintelor şi a arătat că fapte de antisemitism sunt  vandalizarea casei Ellie Wiesel sau vandalizarea cimitirului evreiesc.

"Referitor la declarațiile lui Laufer. Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult când ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav. (..) Antisemitism înseamnă vandalizarea casei Ellie Wiesel sau vandalizarea cimitirului evreiesc. Astea sunt fapte de antisemitism. Consider declarațiile sale ca fiind politice și le iau ca atare", a afirmat deputatul.

Acesta a mai condamnat folosirea comunităţii evreieşti sau a statului Israel în conflictele politice interne.

"Îmi displace când cineva folosește comunitatea evreiască, statul Israel sau relațiile cu statul Israel pentru a le arunca într-un joc politic. Este un lucru trist, neplăcut și incorect. Comunitatea evreiască din România nu este politică", a afirmat Silviu Vexler.

Deputatul a mai ţinut să îl contrazică pe Laufer şi privind orumul Democrat al Germanilor din România arătând că această organizaţie are o relaţie foarte bună cu comunitatea evreiască.

"Nu știu cât a vorbit Laufer în numele lui, cine a vorbit de fapt și în numele cui. Atât eu, cât și comunitatea evreiască, avem o relație impecabilă cu Forumul Democrat al Germanilor din România, o relație de prietenie care durează de un număr mare de ani. Între comunitatea evreiască din țară și FDGR este o relație de prietenie și colaborare fără probleme", a precizat Silviu Vexler.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a condamnat declaraţiile arătând că astfel de referinţe la antisemitism şi nazism "denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie", iar prin folosirea lor, "Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste". (Detalii AICI)
 Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Ilan Laufer