Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Deputat PSD, urmărit penal în cazul procedurii de insolvență a Realitatea Media: „Este o mizerie. DNA informează eronat”

Deputat PSD, urmărit penal în cazul procedurii de insolvență a Realitatea Media: „Este o mizerie. DNA informează eronat”

Un articol de: - 25 Oct 2013, 17:07
Deputat PSD, urmărit penal în cazul procedurii de insolvență a Realitatea Media: „Este o mizerie. DNA informează eronat” Foto: cdep.ro Eveniment

Procurorii DNA  au început urmărirea penală a deputatului PSD Marius Manolache, în cazul procedurii de insolvență a SC Realitatea Media SA.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că „în calitate de avocat angajat de administratorul SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL ar fi semnat un contract de vânzare cumpărare acţiuni, contract ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, ulterior utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL a acţiunilor SC REALITATEA MEDIA SA”.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Butonul de panică”, de pe B1 TV, Marius Manolache a declarat că singurul lucru pe care l-a făcut în acest caz a fost să semneze un contract după ce a fost mandatat de Cozmin Gușă în acest sens.

Anul trecut în martie am încheiat un contract de asistență juridică cu domnul Cozmin Gușă. Era administrator la SC STRATEGIES-RESEARCH-INVESTMENTS SRL. La un moment dat, Cozmin Gușă a fost plecat din localitate și m-a mandatat pentru că firma sa urma să preia niște acțiuni. M-am prezentat la asociat, am semnat, nu era de datoria mea să verific legalitatea contractului. Și pentru asta sunt urmărit penal. DNA a informat în mod eronat că aș avea o legătură cu Liviu Luca. Mi s-a adus o atingere gravă a imaginii pe care o am prin frazele pe care Dna le-a inserat în comunicat legat de Liviu Luca. Este o mizerie și nu sunt de acord cu ce spune DNA. Nu o să stau cu mâinile în sân. Eu am depus toate înscrisurile”, a declarat deputatul PSD, care este și finul primului ministru Victor Ponta.

Deputat PSD, urmărit penal în cazul insolvenţei Realitatea Media


Tot în acest dosar este urmărit penal și prim-vicepreședintele CNSLR-Frăția, Liviu Luca, în sarcina căruia „s-au reținut infracțiunile de delapidare, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece există indicii că l-ar fi angajat pe avocatul MANOLACHE MARIUS, ca acesta să încheie contractul de asociere în participaţiune, ce a permis însuşirea sumei de 20 milioane de lei din patrimoniul asociaţiei. Ulterior învinuitul LUCA LIVIU, prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, l-ar fi ajutat pe învinuitul MANOLACHE MARIUS să dobândească dreptul de semnătură asupra conturilor asociaţiei”.

De asemenea, învinuitul LUCA LIVIU a încheiat un contract care conţine menţiuni nereale cu privire la calitatea sa de proprietar al acţiunilor emise, pe care le-a transferat învinuitului PĂCURARU MARICEL, transmite DNA.

Până în acest moment, procurorii au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane juridice şi fizice:

- SC GEOASSET SRL, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de spălarea banilor şi complicitate la delapidare, deoarece în cauză există indicii că prin intermediul unui contract de asociere în participaţiune a fost însuşită suma de 20 milioane lei în interesul unor persoane fizice (învinuiţii PĂCURARU MARICEL şi LIVIU LUCA) şi persoane juridice.

- DBV Media House SRL și GRUP FINANCIAR IFN SA, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la delapidare, deoarece există indicii că acestea au fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate SC REALITATAEA MEDIA SA.

- GMG Media Box SA, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, deoarece există indicii ca aceasta a fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla SC REALITATEA MEDIA SA. În acest sens ar fi fost utilizate facturi fictive în baza cărora GMG Media Box SA a obţinut înscrierea în tabelul preliminar rectificat al creanţelor cu o creanţă de 10 ori mai mare decât creanţa înscrisă iniţial.

- BERCEA FLORIN, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece există indicii ca în calitate de administrator special a solicitat înregistrarea menţiunilor privind schimbarea acţionariatului SC REALITATEA MEDIA SA utilizând extrase ale registrului acţionarilor falsificate.

- SCHWARTZENBERG (MOLDOVAN) OANA MIHAELA, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de complicitate la bancrută frauduloasă şi tentativă la înşelăciune, deoarece există indicii că în calitate de avocat a contribuit la vânzarea mărcilor SC REALITATEA MEDIA SA în frauda creditorilor.

Citeşte mai multe despre:   insolventa