Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Deputații au ratificat Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova

Deputații au ratificat Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova

Un articol de: - 13 Oct 2015, 16:09
Deputații au ratificat Acordul privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova Eveniment

Camera Deputaților a ratificat Acordul prin care România va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar rambursabil în valoare de maximum 150 de milioane de euro, informează Agerpres.

Documentul a fost semnat pe 7 octombrie la Chișinău și a fost ratificat marți de către deputați cu 312 voturi ”pentru” și trei abțineri.

Potrivit memorandumului aprobat de partea română, guvernul moldovean a solicitat celui român examinarea posibilității acordării unui împrumut de 150 de milioane de euro pe termen de cinci ani. Tragerea împrumutului ar urma să se facă în trei tranșe: 60 de milioane de euro în 2015, 50 de milioane de euro în 2016 și 40 de miliaone de euro în 2017.

Motivul solicitării acestui împrumut îl constituie "sursele insuficiente pentru finanțarea deficitului bugetar estimat la 3,8% din PIB în 2015".

Agerpres mai menționează că premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, nu a mai ajuns în Parlamentul României pentru că a întârziat avionul.

Citeşte mai multe despre:   Camera Deputatilor,   acord,   Republica Moldova,   ajutor financiar