Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Deputatul PNL Costin Gheorghe, trimis în judecată de DNA pentru înșelăciune

Deputatul PNL Costin Gheorghe, trimis în judecată de DNA pentru înșelăciune

Un articol de: -
Eveniment

Deputatul PNL Costin Gheorghe a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în declarații, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În perioada în care a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Beiuș, 2008 - 2012, acesta ar fi contribuit la atribuirea unor lucrări de alimentare cu apă în localitate.
În cursul lunii octombrie 2007, primăria municipiului Beiuș a atribuit un contract de achiziție publică prin care SC Top Construct Grup SRL Oradea se obliga să execute „Lucrări prioritare de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Beiuș”, la prețul de 4.173.345,88 lei, la care se adăuga TVA 792.935,72 lei. Lucrările urmau să fie executate în cadrul unui program finanțat în proporție de 85% de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile și în proporție de 15% de primăria Beiuș”, scrie în comunicatul DNA.

Gheorghe, alături de alți reprezentanți ai primăriei Beiuș, au favorizat firma în obținerea unor sume în contul unor lucrări prevăzute în contract, dar care nu au mai fost executate în realitate.

Pentru execuția lucrărilor în valoare de aproximativ 1 milion de euro (la cursul acelei perioade) SC Top Construct Grup SRL a trimis în teren pe șantierul deschis la Beiuș între 4 și 6 angajați.
Din totalul sumei sus menționate obținute pe nedrept din bani publici SC Top Construct Grup SRL Oradea, 1.248.120 lei reprezintă prejudiciu nerecuperat în dauna bugetului de stat și bugetului local al municipiului Beiuș (aproximativ 321.672 euro). Cu alte cuvinte, din facturile emise de SC Top Construct Grup SRL în valoare totală de 2.407.544 lei, facturi acceptate la plată de inculpați, în realitate au fost executate lucrări doar în cuantum de 1.159.424 lei, prejudiciul nerecuperat fiind de peste 50% din valoarea lucrărilor declarate ca fiind executate
”, se mai arată în comunicatul instituției.


Citeşte mai multe despre:   PNL,   deputat pnl,   trimis in judecata,   DNA,   inselaciune
 
 
 
Loading...