Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Descinderi în Capitală pentru destructurarea uneia dintre cele mai importante grupări de trafic de droguri. 11 persoane au fost arestate preventiv

Descinderi în Capitală pentru destructurarea uneia dintre cele mai importante grupări de trafic de droguri. 11 persoane au fost arestate preventiv

Un articol de: Beatris Ionita - 25 Feb 2021, 12:31
Descinderi în Capitală pentru destructurarea uneia dintre cele mai importante grupări de trafic de droguri. 11 persoane au fost arestate preventiv Eveniment

Zeci de descinderi au dus la destructurarea unei dintre cele mai importante grupări infracţionale specializate în distribuţia de heroină şi noi substanţe psihoactive din Bucureşti.

Pe parcursul celor 4 luni de instrumentare a cauzei, pentru conturarea probatoriului, poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au efectuat zeci de prinderi în flagrant delict, iar ulterior au reţinut 11 persoane, care ulterior au fost arestate preventiv. 

"În urma unei investigaţii care a durat patru luni, poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au destructurat una dintre cele mai importante grupări infracţionale specializate în distribuţia de heroină şi noi substanţe psihoactive din Bucureşti", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis joi agerpres.ro. 

Gruparea ar fi distribuit droguri şi noi substanţe psihoactive, în special în zonele locuite de persoane cu antecedente penale şi fără venituri.

"Persoanele bănuite au fost prezentate procurorilor DIICOT - Structura Centrală, care au dispus reţinerea a 11 dintre acestea, ulterior instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat", se arată în comunicat.

Operaţiunea a fost finalizată în dimineaţa zilei de 23 februarie, când poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT au efectuat 10 percheziţii în Bucureşti, în sectoarele 2 şi 5, la adresele unde locuiesc cei în cauză. De asemenea, au fost puse în executare 23 de mandate de aducere.

"În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 30 de grame şi 28 de bile de heroină, o pungă şi diferite cantităţi vărsate de praf, susceptibile a fi noi substanţe psihoactive, 10 comprimate de metadonă, 2 grame de cannabis, 8.150 de lei şi 4.310 euro, mai multe seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile şi cartele SIM, un card bancar, diferite materiale şi recipiente folosite la ambalarea şi porţionarea drogurilor şi noilor substanţe psihoactive, precum şi înscrisuri", precizează IGPR.

Au fost identificate, legitimate şi verificate peste 50 de persoane depistate în incinta şi în apropierea imobilelor percheziţionate.

Citeşte mai multe despre:   IGPR,   descinderi,   bucuresti ,   trafic de droguri