Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Descoperire colosală făcută de arheologii maghiari: Dacii locuiau teritorii mult mai vaste decât actualul spațiu al României

Descoperire colosală făcută de arheologii maghiari: Dacii locuiau teritorii mult mai vaste decât actualul spațiu al României

Un articol de: - 24 Mai 2016, 21:55
Foto: ruslanvascan.com Eveniment

Pe șantierul unui drum de centură al localității maghiare Nyíregyháza s-a făcut pe 19 martie o descoperire arheologică foarte importantă.

Chiar și pentru istoricii maghiari a fost o constatare interesantă faptul că dacii locuiau teritorii mult mai mari decât actualul spațiu al României.

Se pare că pe întrega perioadă a săpăturilor s-au descoperit ruinele unei locuințe.

Specialiștii muzeului Josa Andras au precizat că este vorba despre o așezare dacică care provine din perioada secolului al-III-lea, potrivit agenției de presă MTI.

În urma descoperirii amintite, totul duce cu gândul că avem de a face cu o așezare a dacilor liberi din exteriorul primei provincii Dacia romană dată fiind perioada probabilă a provenienței artefactelor descoperite.

Este cunoscut faptul că teritoriile triburilor daco-gețior țineau până cel puțin la Tisa în perioada ocupației romane asupra zonei centrale a fostului regat al lui Decebal.

Citeşte mai multe despre:   descoperire
 
Loading...