Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Descoperire importantă făcută de medicii români, în lupta anti-COVID-19. Ce determină severitatea bolii

Descoperire importantă făcută de medicii români, în lupta anti-COVID-19. Ce determină severitatea bolii

Un articol de: Andrei Vlad - 16 Sep 2020, 18:07
Descoperire importantă făcută de medicii români, în lupta anti-COVID-19. Ce determină severitatea bolii foto: Pixabay Eveniment

Cu peste 100 de vaccinuri în lucru la nivel mondial, oamenii de știință caută diferite remedii și soluții alternative. O echipă de medici români de exemplu, a ajuns la o concluzie de o deosebită importantă. 

Medicii de la Spitalul Colentina din București au concluzionat în urma studiului faptul că formarea trombozelor la unii dintre pacienții cu COVID-19 a fost determinată de un nivel scăzut de proteină S. 

Cu cât nivelul de proteină S este mai scăzut, cu atât COVID-19 se manifestă mai sever, o relație cauză-efect. Este o descoperire care ar putea influența puternic anumite aspecte legate de prevenția și tratarea pacienților. 

 

Care este stadiul vaccinului românesc anti-COVID-19

 

Medicii români au făcut noi precizări cu privire la vaccinul românesc împotriva COVID, la finalul lunii iulie. 

„Concluzii preliminare vom avea în acest an. Mai mult nu putem promite. În momentul în care rezultatele vor permite prezentarea acestora către public, vom comunica acest lucru, pentru că este o chestiune de interes general. În acest moment, testele urmează să înceapă. Mai există anumite animale care trebuie procurate din străinătate", a declarat dr. Mircea Ioan Popa, președinte al Institutului Cantacuzino, pentru B1.ro.

Citeşte mai multe despre:   covid-19,   coronavirus