Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Descoperire uimitoare: Fosilele unui dinozaur rar, găsite în Canada

Descoperire uimitoare: Fosilele unui dinozaur rar, găsite în Canada

Un articol de: - 26 Mar 2011, 15:59
Descoperire uimitoare: Fosilele unui dinozaur rar, găsite în Canada Foto: reuters.com Eveniment

Fosilele unui dinozaur care a trăit în urmă cu 110 milioane de ani au fost găsite în zona nisipurilor petrolifere din Canada, spre marea uimire a specialiștilor, care credeau că regiunea era în acea epocă acoperită de o mare, informează Reuters.

Fosila anchilozaurului - un dinozaur erbivor cu membre puternice, acoperit de o armură osoasă - a fost descoperită de un muncitor de la o companie petrolieră.

"Nu am mai găsit niciodată până acum un dinozaur în această regiune", a declarat Donald Henderson, curator la Royal Tyrrell Museum din Alberta.

"Regiunea era acoperită atunci de o mare, iar majoritatea fosilelor descoperite aici au fost nevertebrate", a mai afirmat specialistul.

Specimenul descoperit avea o lungime de circa 5 metri şi o lăţime de 2 metri.

"Este uimitor că s-a conservat în condiţii atât de bune ", a mai spus sepcialistul, precizând că fosila era tridimensională şi nu aplatizată de sedimentele grele depuse deasupra.

"Acesta este cel mai vechi schelet atât de complex de dinozaur pe care l-am descoperit în această provincie", a mai spus Donald Henderson.

Cea mai mare fosilă descoperită în nordul provinciei Alberta a fost cea a unei reptile uriaşe numite ihtiozaur, descoperită în urmă cu 10 ani lângă Fort McMurray.

Citeşte mai multe despre:   Canada,   descoperire