Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Homo Sapiens s-a împerecheat şi cu alte specii. Descoperiri INEDITE privind originea omului

Homo Sapiens s-a împerecheat şi cu alte specii. Descoperiri INEDITE privind originea omului

Un articol de: B1.ro - 14 Feb 2020, 13:24
FOTO: ancient-origins.net Eveniment

Specialiștii au ajuns la concluzia că omul de astăzi este rezultatul împerecherii omului arhaic cu alte specii humanoide.

Numeroşi oameni moderni au gene de om de Neanderthal de exemplu, povestea genetică a omenirii fiind mult mai complicată decât pare la prima vedere.

”Putem spune că au fost transmise gene de la omul de neanderthal la omul modern”, a precizat, pentru National Geographic, Ed Green, coordonatorul studiului de la Universitatea Californiei din Santa Cruz. Erik Trinkhaus, un antropolog american spune că rezultatele studiului nu reprezintă nicio surprinză, potrivit Adevarul.
NU SE MAI ASCUND! CARE E RELAȚIA DINTRE IRINA LOGHIN ȘI FUEGO! FANII BĂNUIAU CEVA
“Omul modern nu deţine bagaj genetic doar de la Omul de Neanderthal ci şi de la alţi hominizi alături de care, la un moment dat, a ajuns să trăiască, în procesul evolutiv. De exemplu, specialiştii spun că au dovezi că omul modern s-a împerecheat şi cu denisovanii, un soi de veri ai omul de neanderthal, un hominid descoperit recent de arheologi. Pe baza unui molar dar şi a unui os de la deget găsite într-o peşteră din Siberia s-a ajuns la concluzia că au existat hibrizi între omul modern şi denisovani.

TRAGEDIA MOMENTULUI ÎN SHOWBIZ! ESTE VORBA DESPRE MONICA TATOIU! TRUPUL VA FI INCINERAT

La fel s-au descoperit rămăşiţe ale hibrizilor dintre omul modern şi omul de neanderthal. Sunt studii care arată că omul modern nu s-a împerecheat cu denisovani doar în Siberia ci în toată zona asiatică. Mai mult decât atât specialistul  Michael Hammer de la Universitatea din Arizona spune că de fapt omul modern s-a împerecheat cu mai multe specii de hominizi atât în Africa cât şi în Asia sau Europa. ”Credem că au fost probabil mii de împerecheieri. Erau extensive şi regulate„, spune Hammer pentru ”The Atlantic”.  Adică, omul modern s-a cristalizat şi prin împerecheieri cu alţi hominizi, preluând material genetic preţios pentru devenirea omului de astăzi”, scrie sursa citată.

Homo sapiens a supravieţuit, ceilalţi nu au fost la fel de adaptabili ca omul modern schimbărilor de climă.

MARIA GHIORGHIU A ÎNGROZIT ROMÂNIA! CEA MAI NEAGRĂ PROFEȚIE : ''NE APROPIEM CU PAȘI REPEZI...''

 
Loading...