Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ,,Deşteaptă-te, române!’’, de vânzare în cadrul unei licitații. Iubitorii de cultură vor putea cumpăra și ediția Princeps a volumului ,,Poesii’’, singurul publicat în timpul vieții lui Eminescu (FOTO)

,,Deşteaptă-te, române!’’, de vânzare în cadrul unei licitații. Iubitorii de cultură vor putea cumpăra și ediția Princeps a volumului ,,Poesii’’, singurul publicat în timpul vieții lui Eminescu (FOTO)

Un articol de: - 05 Iul 2016, 13:50
 ,,Deşteaptă-te, române!’’, de vânzare în cadrul unei licitații. Iubitorii de cultură vor putea cumpăra și ediția Princeps a volumului ,,Poesii’’,  singurul publicat în timpul vieții lui Eminescu (FOTO) Eveniment

Ediția Princeps din 1884 a volumului ,,Poesii’’ –  singurul volum publicat în timpul vieții lui Mihai Eminescu -  va fi scoasă la licitație, pe 12 iulie, cu un preț de pornire de 5.000 de euro. Document extrem de rar, acesta va fi însoțit și de coperta originală și prefața scrisă de Titu Maiorescu. 

 

Mai mult, va mai fi scoasă la vânzare și o ediție Princeps din 1862 lăsată de Andrei Mureșanu, care debutează cu poemul ce a devenit imn național. Acest document va avea un preț de pornire de 400 de euro.

Iubitorii de carte vor mai putea achiziționa și 56 de scrisori ale lui Vasile Alecsandri, în care acesta le vorbește liderilor europeni de la acea vreme despre unificare și independență. În plus, vor fi vândute cărţile sale de vizită din perioada în care era delegatul României la Paris, dar și documente personale despre averea sa.

Printre obiectele licitaţiei se mai numără şi o scrisoare trimisă în 1890, anul morţii lui Alecsandri, în care vorbeşte despre starea sa şubredă de sănătate.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Toate aceste documente, dar și altele vor putea fi achiziționate în cadrul unei licitații organizată de Artmark marți, 12 iulie.

Citeşte mai multe despre:   licitatie