Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Detalii despre Autostrada de pe Valea Prahovei: Centura Comarnic, licitată vara asta / La Bușteni autostrada va ocoli stațiunea printr-un tunel

Detalii despre Autostrada de pe Valea Prahovei: Centura Comarnic, licitată vara asta / La Bușteni autostrada va ocoli stațiunea printr-un tunel

Un articol de: George Lupu - 30 Iun 2020, 17:37
Detalii despre Autostrada de pe Valea Prahovei: Centura Comarnic, licitată vara asta / La Bușteni autostrada va ocoli stațiunea printr-un tunel Eveniment

Șefa CNAIR, Mariana Ioniță a dezvăluit marți la un eveniment desfășurat cu Universitatea Tehnică București că Centura Comarnic, cu o lungime de 7 kilometri la profil de autostradă va fi scoasă la licitația de proiectare și execuție în această vară. Centura va fi realizată cu bani europeni, iar CNAIR lucrează deja la aplicația pentru fonduri europene.

Pentru restul autostrăzii A3 de la Ploiești la Râșnov va fi scoasă la licitație proiectarea, iar de la Sinaia spre Nord tot traseul va avea un aliniament nou. La Bușteni s-a decis ca autostrada să ocolească stațiunea printr-un tunel. De altfel, această autostradă figurează pe lista drumurilor de mare viteză pe care Guvernul vrea să le termine până în anul 2030.

„Pe lângă măsurile de fluidizare pe perioada de proiectare și execuție a acestei autostrăzi vom avea și un proiect separat pentru varianta ocolitoare Comarnic. Nu vorbim de varianta ocolitoare la Bușteni pentru că autostrada va fi prin tunel. Din analizele făcute cu cei de la mediu, ținând cont de potențialul turistic al zonei. Centura Comarnic, 7 km cu profil de autostradă, lucrăm acum la caietul de sarcini, la partea tehnică pentru proiectare și execuție. Până în 20 iulie avem termen să-l predăm colegilor de la achiziții. În această vară va fi lansată la licitație proiectarea și execuția variantei ocolitoare Comarnic la nivel de autostradă”, a spus Ioniță, potrivit hotnews.ro.VESTE NEAȘTEPTATĂ în TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! CELEBRA PREZENTATOARE TV A FOST ÎNLOCUITĂ DEFINITV! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA ÎN LOCUL EI

 

Autostrada va ocoli stațiunea Bușteni printr-un tunel

 

Șefa CNAIR a precizat că la Bușteni s-a decis că cea mai bună soluție va fi ca autostrada să ocolească stațiunea printr-un tunel.

„Au fost discuții purtate pe perioada analizei vechiului Studiu de Fezabilitate, chiar și în 2018 când se dorea implementarea acestui proiect cu Banca Mondială. S-au făcut niște analize pe zona de impact asupra mediului. S-a concluzionat că, ținând cont de cerințele directivelor europene pe mediu, ținând cont de potențialul turistic al Bușteniului, având în vedere și faptul că s-au construit și foarte multe imobile pe traseu, cea mai bună soluție este cea prin tunel. Acum, proiectantul care va elabora Studiul de Fezabilitate va venio cu propunerile de alternative”, a mai spus șefa CNAIR.

 

Pentru restul autostrăzii A3 de la Ploiești la Râșnov va fi scoasă la licitație proiectarea

 

În ceea ce privește restul de tronsoane de la Ploiești până la Râșnov, CNAIR lucrează acum la documentația de atribuire pentru revizuire Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic.

„Suntem și în negocieri și cu bănci europene pentru un eventual împrumut”, a mai spus Șefa CNAIR.

„De la Ploiești și până la intrare în Sinaia, din ce am analizat noi, se va păstra traseul”, a explicat și Gabriel Budescu, de la Direcția Inginerie, Studii și Investigații din CNAIR.

„De la intrarea în Sinaia, pe zona stațiunilor va trebui să venim cu un aliniament nou. Sunt zone Natura 2000, s-a construit foarte mult. Doar în zona Bușteni ar însemna să demolăm undeva la 80 de imobile. Atunci se va veni cu un nou aliniament de la intrare în Sinaia și Până la Râșnov”, a mai spus directorul din CNAIR.

Valea Prahovei este una dintre cele mai aglomerate zone turistice, ambuteiaje ce se întind pe mai multe ore având loc la sfârșitul fiecărui weekend. Acest lucru s-a putut vedea la scurt timp după relaxarea măsurilor împotriva COVID-19, când românii au luat cu asalt zonele montane.

Citeşte mai multe despre:   CNAIR,   Stiri Valea Prahovei