Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Detalii halucinante din dosarul Deliei Podea. Medicul a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic (VIDEO)

Detalii halucinante din dosarul Deliei Podea. Medicul a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Iul 2016, 21:26
Detalii halucinante din dosarul Deliei Podea. Medicul a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic (VIDEO) Foto: actualitati-arad.ro Eveniment

Ies la iveală detalii halucinante în legătură cu medicul arădean Delia Podea, care ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanțe medicamentoase pe pacienți fără ca aceștia să știe. Potrivit unor stengorame ale procurorilor, femeia ar fi obţinut bani frumoşi după ce ar fi ajutat mai mulţi pacienţi să obţină dosare de pensionare în mod ilegal după ce îi trecea pe hârtie drept bolnavi psihic. Delia Podea este în arest de aproape două luni şi este acuzată de procurori de luare de mită, abuz în serviciu şi fals, informează B1 TV.

Procurorii susţin că Delia Podea elibera adeverinţe de concediu medical pentru boli inventate. Concret, pentru ca pacientul să fie pensionat înainte de vreme, medicul îl interna de câteva ori, însă numai în acte. Pacientul afla preţul "pensionării pe caz de boală'' chiar în biroul medicului.

Rechizitoriu - Cum era negociat diagnosticul:

Delia Podea: În timp, doamnă. Acum suntem de-abia prea la început.
Pacient: Da' eu de asta vă-ntreb, că vreau să stabilesc. Mai am şi eu alte probleme. 1.500 e ok?
Delia Podea: Da, sigur.
Pacient: Bine, doamnă scumpă. Vă mulţumesc!

Diagnosticul fictiv era negociat cu medicul Delia Podea iar, potrivit interceptărilor, femeia avea grijă să îşi atenţioneze pacientele să nu o dea de gol că le internează doar în acte.

Rechizitoriu:

Pacient: Şi poţi să-mi dai ceva ce nu-s chiar nebună?
Delia Podea: Păi îţi dau o tulburare de anxietate. Cu ăsta poţi să fii şi cu toate funcţiile.
Pacient: Trebuie să duc hârtiile cu mine sau ceva?
Delia Podea: Nu. Sunt duse toate hârtiile că am trimis foaia de observaţie. Nu cumva să spui că nu eşti internată!

Procurori: Medicul Delia Podea a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic

Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Mai mult "presupusele" bolnave aveau şi un nume de cod ştiut de ceilalţi angajaţi ai Secţiei de Psihiatrie: pensionite. Oamenii legii au interceptat mai multe conversaţii între paciente şi Delia Podea.

Rechizitoriu:

Pacient 1: Da' io, totuşi nu înţeleg. Acuma, şi dumneavoastră, dacă sunteţi pensionată şi la fiecare internare trebuie dat tot câte 50 de euro?
Pacient 2: Da, dar o dată pe an.
Pacient 1: Numa' o dată pe an vă internează.
Pacient 3: De câte ori vii să te internezi, îi dai. Peste trei luni, iar îi dai. La fiecare internare.

Delia Podea este în arest de aproape două luni şi a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals.

Printre altele, medicul arădean este acuzat că ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanțe medicamentoase pe pacienți fără ca aceștia să știe. În rechizitoriul întocmit de oamenii legii se arată cum pentru medic bolnavii erau doar surse de venit. Mai mult, arată procurorii, oamenii se chinuiau în condiții sinistre, iar cei care reacționau la tratament erau închiși în beci. În unele cazuri, oamenii erau lăsați să moară. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   stenograme,   luare de mita,   fals,   abuz in serviciu