Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Detalii incredibile din dosarul Mineriadei: Adrian Sârbu a cerut Armatei explozibil pentru a-l folosi împotriva manifestanților din Piața Universității

Detalii incredibile din dosarul Mineriadei: Adrian Sârbu a cerut Armatei explozibil pentru a-l folosi împotriva manifestanților din Piața Universității

Un articol de: - 15 Iun 2017, 23:05
Detalii incredibile din dosarul Mineriadei: Adrian Sârbu a cerut Armatei explozibil pentru a-l folosi împotriva manifestanților din Piața Universității Eveniment

Detalii incredibile ies la iveală din rechiztoriul  întocmit în dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990. Potrivit documentului, obținut de Agerpres, Adrian Sârbu, care ocupa în acel moment funcția de consilier al premierului Petre Roman, i-a cerut ministrului Apărării, Victor Atanasie Stănculescu, să îi pună la dispoziție explozibil pentru a-l folosi împotriva manifestanților din Piața Universității.

Sârbu ar fi vrut să folosească materialul explozibil pentru a face o mașină capcană care să fie detonat în centrul Capitalei.

"Inculpatul Adrian Sârbu, consilier al inculpatului Petre Roman, a fost în stare să gândească atacuri teroriste asupra manifestanților din Piața Universității, solicitând ministrului Apărării să îi pună la dispoziție 20 kg de trotil pentru a-i arunca în aer pe protestatari. Acest fapt rezultă din declarația lui Stănculescu Victor Atanasie", se arată în rechizitoriu. 

Potrivit documentului, Stănculescu a catalogat întâlnirea cu Adrian Sârbu ca fiind "un episod absurd".

"Așa se face că, după instalarea baricadei, în Piața Universității, cred că prin luna mai (...), în cabinetul meu a venit dl Adrian Sârbu. Acesta mi-a solicitat să îi pun la dispoziție din depozitele Armatei o cantitate de trotil (aproximativ 20 kg), pentru a realiza un automobil capcană care să fie detonat în Piața Universității. Eu am rămas surprins de această propunere și i-am explicat despre efectele dezastruoase pe care le-ar avea o asemenea acțiune", a declarat fostul ministru al Apărării.

După exact 27 de ani de la evenimentele sângeroase din centrul Capitalei, dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 ajunge pe masa judecătorilor. Ion Iliescu deschide lista celor 18 acuzaţi. Fostul presedinte va fi judecat pentru crime împotriva umanității.Pentru aceleași fapte sunt inclupați în acest dosar și Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Virgil Măgureanu și Miron Cozma.

Citeşte mai multe despre:   dosarul Mineriadei,   Adrian Sarbu,   Piata Universitatii,   manifestanti