Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Detalii neștiute despre vizita din 2008 a lui George W. Bush în România: SPP a dresat câteva lebede de pe lacul de la vila Nufărul din Neptun. Care a fost motivul (FOTO)

Detalii neștiute despre vizita din 2008 a lui George W. Bush în România: SPP a dresat câteva lebede de pe lacul de la vila Nufărul din Neptun. Care a fost motivul (FOTO)

Un articol de: - 05 Mai 2017, 19:07
Detalii neștiute despre vizita din 2008 a lui George W. Bush în România: SPP a dresat câteva lebede de pe lacul de la vila Nufărul din Neptun. Care a fost motivul (FOTO) Foto: georgewbush-whitehouse.archives.gov Eveniment

Detalii neștiute despre vizita lui George W. Bush, în 2008, în România, ies acum la iveală. Autoritățile române au fost sfătuite de reprezentanții Secret Service să dreseze câteva lebede în perspectiva plimbării pe care liderul de la Casa Albă urma să o facă pe malul lacului de la vila Nufărul din Neptun, informează Evz.ro

Președintele SUA, George W. Bush, și soția sa Laura au făcut o vizită oficială în România în perioada 1-4 aprilie 2008, cu ocazia summit-ului NATO. În acest context, ofițerii Secret Service le-au transmis celor de la SPP că ar fi indicat ca lacul din apropierea vilei unde urma să aiba loc întalnirea dintre Traian Basescu și George Bush să fie populat cu câteva lebede. 

Planul era ca păsările să se apropie de mal în momentul în care cei doi șefi de stat treceau pe acolo, pentru ca fotografii să poată surprinde o imagine spectaculoasă. Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Pentru ca totul să iasă bine, un ofițer SPP a fost desemnat să dreseze lebedele pentru ca în momentul în care o persoană trece pe malul lacului, acestea să se apropie. Astfel, timp de câteva săptămâni, ofițerul a ademenit păsările cu firimituri de pâine. 

Strategia a funcționat, lebedele făcându-și apariția atunci când George W. Bush și Traian Băsescu s-au plimbat pe malul lacului, însă păsările nu au primit nicio firimitură de pâine din partea celor doi președinți. 

Ofițerii SPP erau pregătiți însă și cu un plan B în cazul în care dresura lebedelor nu ar fi reușit. Astfel, a fost luată în calcul inclusiv folosirea a două păsări împăiate care să fie dirijate de sub apă de scafandri. 

Citeşte mai multe despre:   vizita,   Traian Basescu