Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Detalii uimitoare din noaptea în care Năstase s-a împușcat. Polițist către fostul premier: „Să-ți fie rușine!”

Detalii uimitoare din noaptea în care Năstase s-a împușcat. Polițist către fostul premier: „Să-ți fie rușine!”

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2012, 08:16
Detalii uimitoare din noaptea în care Năstase s-a împușcat. Polițist către fostul premier: „Să-ți fie rușine!” Eveniment

Sinuciderea eșuată din Zambaccian tinde să prindă un alt contur , iar detaliile frapante care  ies la iveală schimbă radical tabloul  evenimentelor făcute publice până acum.  Scena halucinantă a tentativei de suicid a fostului premier a fost descrisă atât de Dana, soţia lui Adrian Năstase, cât şi de fiul cel mare, Andrei. 

Năstase împuşcat, plin de sânge, ar fi fost încătuşat de poliţişti până la venirea Salvării. Și asta nu e tot. În urma unei declarații oferite procurorilor, Andrei Năstase susține că în timp ce tatăl său era întins pe jos în urma rănii pe care și-o autoprovocase, iar mâinile îi erau încătușate,  polițistul care îl însoțise în bibliotecă țipa : „Să-ți fie rușine!”.

Jurnaliştii de la Ziua News au intrat în posesia declaraţiilor pe care Dana Năstase şi Andrei, fiul cel mare, le-au făcut la poliţie. Detaliile legate de modul în care s-a făcut arestarea sunt şocante.

„L-am văzut pe tatăl meu întins pe spate pe covor, cu o rană sângerândă în zona gâtului și având fixate cătușe la mâini. Polițistul care se afla cu el în cameră striga la tatăl meu: „să-ți fie rușine! să-ți fie rușine!"
Până la sosirea echipajului medical, polițiștii prezenți în cameră nu au acordat primul ajutor tatălui meu care s-a aflat în continuu întins pe spate pe covor, sângerând în zona gâtului și fiind imobilizat cu cătușe la mâini. După sosirea echipajului medical tatăl meu a fost percheziționat corporal de polițiști, iar apoi, la cererea expresă a personalului medical, polițiștii i-au scos cătușele de la mâini”, a declarat Andrei Năstase.

Când descrie comportamentul poliţiştilor, Andrei nu se opreşte aici.

„Un alt polițist, intrând în cameră odată cu echipajul medical, i-a spus polițistului care îl încătușase: "
Bine că nu te-a mușcat”, a mai spus Andrei.

Dana Năstase subliniază tratamentul brutal care, crede ea, i s-a aplicat soţului său.

„În dimineața zilei de 21.06.2012, înainte de a intra în operație, soțul meu mi-a comunicat că, după ce s-a împușcat, polițiștii prezenți în cameră i-au pus cătușe la mâini, l-au lăsat întins pe jos fără nicio manevră de prim ajutor, situație care a durat până la sosirea echipajului medical, când i s-au scos cătușele”
, a povestit Dana Năstase.

Polițiștii care au venit să-l ridice în cătușe pe Adrian Năstase de la domiciliu primiseră indicații clare de la Ioan Rus. Ministrul de Interne îi avertizase cu privire la probabilitatea ca fostul premier să recurgă la gesturi extreme. Astfel se explică și prezența Ambulanței în proximitatea casei, cu mult timp înainte ca Năstase să recurgă la sinucidere, mai notează soţia şi fiul lui Adrian Năstase.

Tentativa de sinucidere a lui Năstase, povestită de fiu și soție
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   arest,   politisti