Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dezastrul ecologic în apropiere de Dunăre. "Cimitirul" oilor moarte pe nava răsturnată în Portul Midia, descoperit la Tulcea

Dezastrul ecologic în apropiere de Dunăre. "Cimitirul" oilor moarte pe nava răsturnată în Portul Midia, descoperit la Tulcea

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Ian 2021, 23:07
Dezastrul ecologic în apropiere de Dunăre. "Cimitirul" oilor moarte pe nava răsturnată în Portul Midia, descoperit la Tulcea Galerie foto (1) Eveniment

Descoperire macabră la Tulcea. Pe un teren de două hectare, aflat în apropierea unui crematoriu,  au fost descoperite, îngropate, cantități uriașe de leșuri de animale. Responsabilă pentru dezastrul ecologic este chiar firma care în 2020, a câștigat contractul pentru incinerarea celor 14.000 de leșuri ale oilor moare în urma accidentului naval din portul Midia, potrivit evz.ro.

Un grup impresionant de forțe de ordine și reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitar-Veterinare au descins la domiciliul patronului firmei și la crematoriul din localitatea Smârdan.

Anchetatorii spun că în loc să fie incinerate, o mare parte din cadavrele oilor celor 14,000 de oi au fost îngropate în groapa de la Smârdan.

“În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că, mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. 

Excavatorul a scos și oase, saci cu resturi de cadavre de animale, deșeuri de abator. Pe lângă resturile ovine, pe câmpul din spatele crematoriului au fost  găsite și leșuride bovine, porcine, crotalii, și deșeuri de abator.

 

(Sursa Foto: EVZ)

Cimitir cu leșuri animale, dezgropat cu excavatorul (Sursa Foto: EVZ)

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Potrivit anchetatorilor, incineratorul colectează deșeuri de animale din 7-8 județe din estul țării. Așa se explică uriașele cantități de leșuri depozitate în spatele crematoriului de la Smârdan, care ar fi trebuit incinerate. Cantitățile masive de masă animală intestinală și de sânge de pe câmp au fost asociate și cu existența unor concentrații de antrax.

Pericolul ecologic este major, având în vedere că "cimitirul" este într-o zonă mlăștinoasă, aflată în apropiere de Dunăre. 

 

Accident naval cu mii de ovine, în portul Midia

 

Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat. De asemenea, câteva sute de oi au fost scoase vii din navă în primele zile după accident, însă restul de câteva mii au murit pe nava, care a stat aproape patru luni răsturnată. 

 

Citeşte mai multe despre:   Tulcea,   groapa gunoi,   leșuri,   nava rasturnată port Midia