Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dezvăluiri, după arestarea directorului Sălii Polivalente: Octavian Bitu, înregistrat când cerea 10.000 de euro mită şi îi spunea unui om de afaceri că vrea să îşi ia o maşină

Dezvăluiri, după arestarea directorului Sălii Polivalente: Octavian Bitu, înregistrat când cerea 10.000 de euro mită şi îi spunea unui om de afaceri că vrea să îşi ia o maşină

Un articol de: B1 TV - 03 Sep 2015, 09:33
Dezvăluiri, după arestarea directorului Sălii Polivalente: Octavian Bitu, înregistrat când cerea 10.000 de euro mită şi îi spunea unui om de afaceri că vrea să îşi ia o maşină Eveniment

Dezvăluiri uluitoare ies la iveală după arestarea directorului Sălii Polivalente din Bucureşti. Octavian Bitu îşi negocia mita ca la piaţă, arată interceptările de la dosar. Bitu a fost înregistrat când cerea 10.000 de euro şpagă şi îi spunea direct unui om de afaceri că vrea să îşi ia o maşină.

Discuţia între Octavian Bitu şi omul de afaceri a avut loc pe 26 august. Din înregistrările aflate la dosar, reiese clar că directorul Sălii Polivalente a cerut şpagă de 10.000 de euro pentru a-şi cumpăra o maşină. Bitu i-a promis afaceristului că în schimbul banilor va renunţa la un litigiu civil şi va prelungi un cointract de închiriere pentru un teren. Acuzat de şantaj şi luare de mită, şeful Sălii Polivalente a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea suma respectivă de la un denunţător.

”SH:Vrei? Cât,…5.000? Da, îţi dau şi mai mult!
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH:Ăă?
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH: Îmi spui când îi vrei şi…! Deci am acuma, pot să-ţi dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac…!
Bitu Octavian: Vreau maşină, mă!”, se arată în înregistrare, potrivit Mediafax.

Nu a fost însă singura conversaţie legată de bani a directorului Sălii Polivalente. Două zile mai târziu, pe 28 august, Bitu şi-a luat măsuri de precauţie pentru ca discuţia cu acelaşi om de afaceri să nu fie interceptată.

Şi-a lăsat în birou telefoanele mobile şi a început discuţia în toaletă după ce a dat drumul la apă. Bitu i-a spus afaceristului că în schimbul mitei pe care a cerut-o anterior va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află situată clădirea acestuia.

”Despre valoarea construcţiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma denunţătorului şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia firmei”, se arată în ordonanța de reținere, potrivit Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca directorul Sălii Polivalente să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, însă hotărârea nu e definitivă.

Octavian Bitu este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu, naşul copilului său.

Acesta din urmă s-a arătat şocat atunci când a aflat că Bitu a fost reţinut de procurori şi este acuzat de luare de mită. Bănicioiu a spus că a avut o relaţie onestă cu directorul Sălii Polivalente, însă a arătat că susţine demersurile justiţiei pentru ca astfel de fapte să fie demascate.

Citeşte mai multe despre:   arest,   interceptari,   mita