Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Horia Georgescu: George Maior și Tudorel Toader aveau o relație cordială, de amiciție, directorul SRI dorea să-l ajute cu orice probleme ar fi avut

Horia Georgescu: George Maior și Tudorel Toader aveau o relație cordială, de amiciție, directorul SRI dorea să-l ajute cu orice probleme ar fi avut

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Apr 2019, 13:44
Foto: Inquam Photos Eveniment

În condiţiile în care comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii va prezenta în perioada următoare, în baza documentelor şi stenogramelor aflate la comisie, un raport privind "funcţionarea binomului SRI - DNA", Horia Georgescu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI), iese public cu mai multe declaraţii explozive despre relaţia sa cu George Maior, fostul director al SRI.

Acesta a arătat că îi dădea informaţii fostului director SRI deoarece considera că acţiona legal, dar abia apoi a aflat în ce fel erau acestea folosite.

"Da. Atâta timp cât am considerat că acționez legal, nu aveam de ce să nu discut despre aceste dosare. Știți ce este mai grav? Faptul că, uneori, îi chema pe cei cărora le făcea sesizări (chiar prieteni ai domniei sale) și le spunea că “ăla de la ANI”, adica subsemnatul, “i-a făcut dosar” și că “o să îmi arate el mie”. Asta arată un caracter josnic și minicinos, ca să nu spun ilegal, de tip polițistul bun - polițistul rău. Astăzi pot să spun cu certitudine că Maior mi-a creat mulți oponenți urmărind să își creeze avantaje personale prin acest mod de operare divide et impera", a afirmat Horia Georgescu, pentru Newsweek.

Cât priveşte existenţa de dosare cu numele lui Tudorel Toader, Horia Georgescu a precizat că până la demisia lui nu au existat dosare în lucru, dar erau date despre actualul ministru al Justiţiei.

"Dosare privitoare la Tudorel Toader au existat la ANI cât am condus instituția. Posibil, deși nu îmi aduc aminte cu exactitate să fi fost în lucru când mi-am dat demisia. Eu, personal, nu am văzut ca ANI să facă publică vreo soluție în vreun dosar", a arătat fostul preşedinte al ANI.

De altfel, Georgescu a dezvăluit că a avut discuţii cu George Maior despre Toader, pe atunci judecător la CCR.

"Da. Am avut una sau mai multe întrevederi în care s-a pronunțat numele domnului ministru, la acea dată judecător al Curții Constituționale. Discuțiile respective mi-au creat impresia că Maior și Toader au o relație cordială, de amiciție și că Maior dorea să-l ajute pe Toader cu orice probleme ar fi avut. Cu titlu de amuzament, acum nu știu cui folosește asta, am descris mai sus cum își tratează Maior prietenii: îi “cunoaște vag și foarte vag” . Dar mai sunt, desigur, și excepții, în funcție de nevoi", a susţinut Horia Georgescu.
 

Citeşte mai multe despre:   Horia Georgescu,   SRI,   George Maior,   Tudorel Taoder
 
 
 
Loading...