Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Diferenţe uriaşe după contestaţiile la Evaluarea Naţională! O elevă a ajuns de la 3,45, la nota 9

Diferenţe uriaşe după contestaţiile la Evaluarea Naţională! O elevă a ajuns de la 3,45, la nota 9

Un articol de: B1 TV - 09 Iul 2016, 16:17
Diferenţe uriaşe după contestaţiile la Evaluarea Naţională! O elevă a ajuns de la 3,45, la nota 9 Eveniment

Diferenţe uriaşe de note după contestaţiile la Evaluarea Naţională! O elevă din Teleorman care obţinuse iniţial nota 3.45 la Română a primit după reevaluare nota 9. Şi nu a fost singura a cărei lucrare a  fost notată cu câteva puncte în plus. Comisia de evaluare sustine ca a fost vorba despre o eroare de soft, arată B1 TV.

Au fost diferențe și de aproape 6 puncte între notele obtinuțe de elevi la proba de limba și literatura română de la evaluarea națională. Rezultatele inițiale au stârnit nemulțumiri, atât în rândul candidaților, cât și al părinților. Dovada că au fost cele aproape 12.000 de cereri de reevaluare.  

O elevă din Teleorman, a cărei lucrare fusese iniţial notată cu 3,45 a obţinut după contestaţie nota 9. Cu peste 5 puncte şi jumătate în plus.

Diferenţă spectaculoasă a fost şi în cazul unui absolvent care deşi primise puţin peste 1 după reevaluare a luat 5,40.

Peste trei puncte la reevaluare a primit o elevă din Roşiorii de Vede, a cărei lucrare a fost notată initial cu 6, iar după contestaţie a obtinut 9,20. Alţi doi elevi din judeţul Teleorman au primit după reevaluarea lucrărilor la limba şi literatura română peste două puncte în plus.

Erorile s-au produs la introducerea notelor în baza de date şi nu la evaluarea lucrărilor, sustine Iuliana Stancu, preşedintele comisiei judeţene pentru Evaluarea Naţională, citată de Ziarul Teleormanul.

 

Citeşte mai multe despre:   eleva