Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DIICOT: 27 de percheziţii la persoane suspectate de trafic de etnobotanice în judeţul Hunedoara

DIICOT: 27 de percheziţii la persoane suspectate de trafic de etnobotanice în judeţul Hunedoara

Un articol de: Raluca Tindeche - 23 Feb 2021, 17:02
DIICOT: 27 de percheziţii la persoane suspectate de trafic de etnobotanice în judeţul Hunedoara Eveniment

Poliţitii şi procurorii DIICOT au efectuat, marţi, 27 de percheziţii în judeţul Hunedoara la persoane suspectate de trafic de etnobotanice. 

”La data de 23.02.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Hunedoara, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT

În comunicat mai este precizat că, ''începând din anul 2019, suspecţii au desfăşurat activităţi infracţionale pe raza judeţului Hunedoara, comercializând substanţe etnobotanice cu precădere către consumatori din municipiile Deva, Hunedoara şi Orăştie, din judeţul Hunedoara şi Cugir, judeţul Alba, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 lei/doză sau 150 de lei/gram.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3 kilograme de masă vegetală, cântare electronice, doze destinate comercializării şi peste 12.000 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost duse, în vederea audierii, un număr de 19 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara, B.C.C.O. Craiova, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba, I.P.J. Hunedoara și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Alba și I.J.J. Hunedoara.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.''

Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   perchezitii DIICOT