Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DIICOT cere anularea contractelor semnate de Omar Hayssam: Averea sa este pusă sub sechestru

DIICOT cere anularea contractelor semnate de Omar Hayssam: Averea sa este pusă sub sechestru

Un articol de: - 01 Aug 2013, 12:14
DIICOT cere anularea contractelor semnate de Omar Hayssam: Averea sa este pusă sub sechestru Eveniment

DIICOT cere anularea contractelor semnate de Omar Hayssam. Sirianul este cercetat de DIICOT în patru dosare penale, potrivit unui comunicat al Direcției.

De altfel, Hayssam îşi caută avocat. Doar astăzi sirianul îşi poate alege un alt apărător, după ce s-a declarat nemulţumit de avocatul din oficiu pe care l-a primit. Hayssam are nevoie de serviciile unui nou avocat şi pentru a cere redeschiderea proceselor în care a fost deja judecat şi condamnat: la 20 de ani de închisoare pentru terorism, 16 ani pentru înşelăciune şi trei ani pentru bancrută frauduloasă. De altfel, vineri sirianul are un nou termen în dosarul de delapidare.

Este vorba de vânzare-cumpărare făcute de Hayssam. Procurorii au înaintat la Tribunalul București cererile de anulare și urmează ca acestea să fie anulate. Astfel, banii obținuți vor fi virați către societăile comerciale și băncile prejudiciate.

Sechestrul a fost pus pe următoarele bunuri: teren în suprafaţă de 6.611 m2 situat în oraşul OTOPENI, T18, o staţie de epurare, deferizare, hală deferizare, depozit, punct termic, fabrică de apă  situate în mun. Vatra Dornei, instalaţie de suflat preforme; un generator abur, cazan 1250 kg, staţie epurare monobloc biologică, centrală termică componentă a liniei de îmbuteliere situată în incinta fabricii de îmbuteliere a apei, instalaţie de deferizare şi demanganizare, trei rezervoare de inox de 100.000 l şi un rezervor inox de 30.000 litri.

În momentul în care anumite vânzări au fost făcute cu încălcarea legii sau ca să te ascunzi de efectele legii, atunci instituția interesată, în cazul nostru DIICOT, poate să ceară anularea acestor contracte. Este cât se poate de evident că aceste contracte au interevnit ulterior momentului în care Hayssam a fost trimis în judecată cu faptele de terorism, unele dintre ele intervenind după plecarea acestuia din țară, prin vânzări făcute prin mandatari. E cât se poate de evident că vânzările au fost făcute în afara legii. Anularea contractelor se putea face imediat după ce Hayssam a fugit”, a declarat pentru B1 TV avocatul Daniel Fenechiu.  

DIICOT cere anularea contractelor semnate de Omar Hayssam
Embed:


Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   Omar Hayssam