Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DIICOT cere în instanță recuperarea banilor dați de investigatorul sub acoperire unui suspect de trafic de cannabis care nu a mai livrat marfa

DIICOT cere în instanță recuperarea banilor dați de investigatorul sub acoperire unui suspect de trafic de cannabis care nu a mai livrat marfa

Un articol de: Catinca Giosanu - 17 Oct 2020, 22:40
DIICOT cere în instanță recuperarea banilor dați de investigatorul sub acoperire unui suspect de trafic de cannabis care nu a mai livrat marfa Eveniment

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București (DIICOT) au organizat un flagrant în urma căruia au fost păcăliți cu suma de suma de 1100 de lei, bani pe care un investigator sub acoperire i-a dat  unui suspect de trafic de cannabis pentru ”iarbă”. Mare le-a fost mirarea când suspectul nu a mai livrat marfa. Acum, instituția l-a dat în judecată pe inculpat pentru recuperarea prejudiciului.

 

 

DIICOT, păcălit de un suspect de trafic de canabis

 

 

Procurorii DIICOT s-au constituit parte vătămată și îi solicită unui student acuzat de trafic de cannabis suma de 1100 de lei, bani pe care investigatorul sub acoperire i-a dat suspectului pentru ”iarbă”, dar acesta nu a mai livrat marfa.

”În data de 11.06.2020 inculpatul Văduva Rareș Nicolae Ilie l-a indus în eroare pe colaboratorul autorizat de către procuror, promițându-i că-i va procura și vinde droguri de mare risc în valoare de 1100 lei, primind suma menționată fără a mai furniza drogurile”, se arată în se arată în rechizitoriul consultat de G4media.ro.

Ulterior, DIICOT Craiova a studiat cazul și a reușit să îl trimită pe suspect în judecată după ce acesta a vândut și alte cantități de iarbă și pastile de ecstasy investigatorului sub acoperire, dar de această dată și-a ținut promisiunea și a livrat marfa solicitată.

”În data de 24.02.2020, acesta a vândut cannabis (0,97 gr, sub formă de muguri vegetali de culoare verde – oliv, droguri ambalate în două plicuri din plastic tip zip – lock) colaboratorului autorizat de către procuror, pentru suma de 140 de lei”, au precizat reprezentanții DIICOT, conform sursei anterior citate.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Conform autorităților, drogurile de mare risc au fost achiziționate de către suspectul în cauză de la inculpatul Simion Cătălin Andrei.

”În data de 19.05.2020, Văduva Rareș Nicolae Ilie a vândut droguri de risc (1,99 gr. cannabis, sub formă de fragmente vegetale de culoare verde-olive – inflorescențe – ambalate în cinci pachețele de staniol) și de mare risc (0,30 gr. MDMA, substanță pulverulentă de culoare alb-gălbui ambalată într-un plic din plastic tip zip-lock) colaboratorului autorizat de către procuror, pentru suma de 800 lei”, se mai arată în rechizitoriul DIICOT Craiova, semnat de procurorul Daniel Scarlat.

 

 

”Este neuzual să te plângi că ai pierdut banii de flagrant”

 

 

Procurorii cu experiență susține că e nedrept să te plângi se o situația ca aceasta și este de părere că în astfel de cazuri este necesar să își asumi paguba.

”Este neuzual să te plângi într-un document care devine public că ai fost înșelat și ai pierdut banii de flagrant sau dați de investigatorul sub acoperire. Astfel de incidente se mai întâmplă – rar, e adevărat! – și – de regulă – se face un proces-verbal de constatare, iar banii pierduți se trec la pierderi colaterale sau riscuri asumate”, a explicat un procuror.

 

Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   trafic de droguri