Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DIICOT, despre suspiciunile de fraudă de la Programul Casa Verde Fotovoltaice: “Faptele nu sunt prevăzute de legea penală” / Dosarul a fost clasat

DIICOT, despre suspiciunile de fraudă de la Programul Casa Verde Fotovoltaice: “Faptele nu sunt prevăzute de legea penală” / Dosarul a fost clasat

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Noi 2019, 17:49
Eveniment

Dosarul penal deschis după suspiciunile de fraudă de la programul Casa Verde Fotovoltaice a fost clasat de către DIICOT. Procurorii au motivat că "faptele nu sunt prevăzute de legea penală” referitor la alterarea datelor informatice sau la perturbarea funcționării sistemelor informatice, și “s-a dispus clasarea cauzei”.

“S-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice prevăzute la art 365 C.P, întrucât faptele nu există”, se arată într-un răspuns primit de la DIICOT și publicat de Marian Mândru, coordonator de campanii la Greenpeace România, persoană preocupată de statutul micilor producători de energie, pe grupul de facebook Protecția Prosumatorului.

Reamintim că programul ''Casa Verde Fotovoltaice", prin care doritorii se pot înscrie pentru a beneficia de subvenția de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice, un program cu valoare de peste 650 de milioane de lei, a fost blocat din cauza mai multe nereguli sesizate imediat după ce a fost demarat. 

Mai exact, Administrația Fondul de Mediul a decis să blocheze accesul la aplicația de înscriere după ce au constantat că un instalator din zona Oltenia a găsit o scurtătură, reușind să introducă în sistem mult mai multe cereri decât au reușit ceilalți instalatori.

Mai exact, s-a ajuns la situația ca, în doar 4 ore, fondurile să se epuizeze pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, astfel încât AFM a suspendat funcționarea aplicației informatice (fotovoltaice.afm.ro). Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost reluat, după o perioadă de suspendare de aproape două luni de la lansare.

Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   Casa Verde Fotovoltaice
 
Loading...