Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DIICOT, îndoieli cu privire la reportajul Sky News despre românii traficanți de arme: O anchetă este în desfășurare

DIICOT, îndoieli cu privire la reportajul Sky News despre românii traficanți de arme: O anchetă este în desfășurare

Un articol de: - 08 Aug 2016, 08:49
DIICOT, îndoieli cu privire la reportajul Sky News despre românii traficanți de arme: O anchetă este în desfășurare foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT, a declarat că instituția pe care o conduce a demarat o anchetă pentru a verifica informațiile lansate de către jurnaliștii de la Sky News cu privire la o întâlnire a acestora cu doi români traficanți de arme, potrivit agerpres.ro.

"Verificăm veridicitatea celor apărute în media. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare puțin ciudat că traficanții de arme s-au lăsat fotografiați de jurnaliștii britanici și mai ales că lasă de înțeles că traficanții știu că sunt jurnaliști", a declarat Horodniceanu.

"Ne vom face treaba în ce priveşte această chestiune, dar, sincer, nu excludem nici o tentativă de discreditare. Nu s-a dovedit niciunde în vestul Europei unde au existat atentate, că armamentul a pornit vreodată din estul Europei", a declarat Horodniceanu.

Acesta a mai spus că multe dintre informaţiile prezentate în materialul jurnaliştilor britanici par greu de crezut.

"Este de invidiat norocul unor jurnalişti care filmează cu camera în faţă trei traficanţi mascaţi, despre care spun că le-au preluat telefoanele şi le-au încuiat în maşină, deşi nu aveau semnal acolo", a precizat Horodniceanu.

Procurorul şef al DIICOT a mai adăugat că, din imaginile pe care le-a văzut, poate să spună, ca nespecialist, că acele arme nu par a fi de război, ci de vânătoare.

Pentru preţul potrivit, traficanții din Romania vând arme obținute din Ucraina tuturor celor care doresc, inclusiv teroriștilor. Este detaliul scos la iveală în urma unei anchete realizate de jurnaliştii de la Sky News. Aceştia au reuşit să se întâlnească cu o bandă din ţara noastră. Detaliile întâlnirii sunt halucinante. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   reportaj,   Sky News,   romani,   arme,   ancheta