Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Nădlac: DIICOT a pus tunurile pe FRONTIERIȘTII suspectați că iau bani din traficul de migranți. 18 percheziţii în două zile! (VIDEO)

Nădlac: DIICOT a pus tunurile pe FRONTIERIȘTII suspectați că iau bani din traficul de migranți. 18 percheziţii în două zile! (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 10 Apr 2018, 15:02
Nădlac: DIICOT a pus tunurile pe FRONTIERIȘTII suspectați că iau bani din traficul de migranți. 18 percheziţii în două zile! (VIDEO) Eveniment

Timp de două zile, 9 și 10 aprilie, procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat 18 percheziții domiciliare în Arad, Timiș, Bihor și Maramureș. Ținta: o grupare infracțională care se ocupa cu traficul de migranți, „ajutată” de polițiști de frontieră de la Nădlac, bineînțeles „contra cost”, scrie Aradon.

Procurorii spun că grupul infracţional, constituit în scopul traficului de migranţi, era sprijinit de către lucrători din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Frontieriştii, în baza unei înţelegeri anterioare cu liderii grupului infracţional, permiteau trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către Ungaria a autovehiculelor/camioanelor (în interiorul cărora se aflau persoane – cetăţeni străini – care doreau să ajungă ilegal în spaţiul Schengen).

Din cercetările efectuate de procurori a mai rezultat că lucrători de poliţie vama Nădlac au acceptat primirea unor sume de bani, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Gruparea a început să acționeze din luna martie 2017 până la sfârșitul lunii iunie 2017. Liderii ei erau cetăţeanul pakistanez Ahmad Khan Saeed și inculpatul Timiș Istrate. Cei doi au iniţiat şi constituit, împreună cu suspectul B.L.V., în calitate de membru executant, un grup infracţional organizat, sprijinit pe teritoriul României de cel puțin 15 alte persoane, toate de cetățenie română. Din cercetări a rezultat că membrii grupului au acționat coordonat pentru transportul migranților pe ruta Bulgaria-Serbia-Cipru-România-Ungaria-Austria-Germania-Italia-Slovenia.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Timiș Istrate, Burfete Cristian, Ștefanache Robert Iulian, Mihali Cristian, Șerezan Vasile, Mihali Ilie Daniel, Grec Ștefan, Ștețco Iulian Dumitru și Grec Petrea pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranți. De asemenea, pe teritoriul Austriei au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, cetăţeanul pakistanez Ahmad Khan Saeed fiind reținut și ulterior arestat. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de inculpatul Bozga Ioan Dacian, procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea au menționat că, până la această oră, conducerea inspectoratului nu a fost înștiințată despre faptul că vreun lucrător de poliție de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac să fi fost reținut în dosarul instrumentat de DIICOT – Structura Centrală.

Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă între autorităţile judiciare din România, Austria şi Slovenia.

Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   Stiri Nădlac