Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Diluant și lichid de parbriz, vândute pe post de spirt, în Prahova, Argeș și Ilfov (VIDEO)

Diluant și lichid de parbriz, vândute pe post de spirt, în Prahova, Argeș și Ilfov (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Mar 2020, 16:18
Diluant și lichid de parbriz, vândute pe post de spirt, în Prahova, Argeș și Ilfov (VIDEO) Eveniment

Polițiștii au descoperit pe raza județelor Prahova, Argeș și Ilfov că mai multe persoane fizice și juridice comercializau diluant și soluții de parbriz pe post de dezinfectanți.

În această perioadă, Poliția Română a intensificat activitățile de prevenire, descoperire și de combatere a ilegalităților economice specifice. O acțiune de amploare au desfășurat polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Prahova, Argeș și Ilfov, în ultimele 2 zile, pe linia comercializării dezinfectanților medicali’, anunță Poliția Română într-un comunicat.

Diluant și lichid de parbriz, vândute pe post de spirt, în Prahova, Argeș și Ilfov

Pentru aceste fapte s-au întocnit trei dosare penale și au fost indisponibilizate 2.892 de recipiente alcool sanitar (a câte 500 ml) ‘despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității.’

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei.

Marți, dimineață, polițiștii au descoperit, în cadrul unor percheziții în comuna Filipeștii de Târg, din județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, mai multe pet-uri având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar – dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

De la locațiile vizate au fost ridicate bunuri ce par a fi falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri”, mai arată comunicatul Poliției.