Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Din puțul gândirii de Voluntari: De ce crede Gabriela Firea că Bucureștiul este "smart" (VIDEO)

Din puțul gândirii de Voluntari: De ce crede Gabriela Firea că Bucureștiul este "smart" (VIDEO)

Un articol de: - 16 Iun 2017, 11:22
Din puțul gândirii de Voluntari: De ce crede Gabriela Firea că Bucureștiul este "smart" (VIDEO) Eveniment

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea a participat marți la conferința intitulată "Soluții rapide și inovatoare pentru România orașelor inteligente". 

În acest context, Firea a vrut să se laude cu orașul pe care îl conduce și negăsind un argument în activitatea sa pentru a putea afirmă că a contribuit prin munca sa ca Bucureștiul să fie un oraș inteligent, atunci a trebuit să facă o declarație care a stârnit amuzamentul internauților.

"Despre Bucureşti se poate spune în acest moment că este un oraş smart doar prin prisma faptului că aici locuiesc foarte mulţi oameni smart", a afirmat Gabriela Firea.

Din puțul gândirii de Voluntari: Gabriela Firea, teorie despre "de ce e Bucureștiul smart", în ciuda faptului că situația din Capitala pe care o păstorește e departe de așa ceva

Și aici putem să îi dăm dreptate primarului general, doar locuitorii mai pot salva acest oraș, având în vedere că dacă vrei să mergi cu autobuzul, cu metroul şi apoi cu trenul, trebuie să stai la trei cozi de bilete, situație departe de orice poate fi catalogat drept "smart". Iar, dintre europeni, statisticile arată că bucureștenii petrec cel mai mult timp în trafic.

Transportul este doar unul dintre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un oraş smart, pe lângă economie, siguranţă, digitalizare, mediu, relaţia cu autorităţile sau coeziune socială.

Dacă este să ne uităm de "smart city", trebuie să precizăm că e acea dezvoltare urbană în care informaţiile, serviciile, mijloacele de transport, şcolile, spitalele obiectivele turistice - toate sunt integrate şi interconectate într-un sistem menit să facă uşoară şi plăcută viaţa locuitorilor şi experienţa turiştilor.

De asemenea, pentru a intra într-o astfel de categorie, relația dintre locuitori și autorități trebuie să fie una care se desfășoară cu mare ușurință și fără nicio bătaie de cap din cauza birocrației. Prin comparaţie, la capitolul soluţii smart, în Madrid nu mai există hârtii între cetăţeni şi autorităţi. Totul e online.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Prin urmare putem concluzia că doar locuitorii Bucureștiului mai salvează situația, primarul fiind ocupat cu festivaluri și decorații și nu are momentan timp de a face orașul "smart".

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Primaria Municipiului Bucuresti,   transport,   oras