Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS (VIDEO)

Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Mai 2017, 18:02
Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS (VIDEO) Foto: gandul.info Eveniment

Aproximativ 2.000 de euro lunar. Atât plăteşte Direcția Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne pentru curentul furnizat de grupul RCS-RCS. Contractul este valabil până în iunie 2020, informează investigatiimedia.ro, citat de B1 TV.

În iunie 2016, Direcția Generală Anticorupție devine clientul de electricitate-54921.html">electricitate al companiei RCS-RDS, care până atunci îi fusese doar furnizor de cablu tv, potrivit investigatiimedia.ro. Contractul a fost semnat de actualul şef al instituţiei, după o procedură de achiziţie publică ce a durat două luni. 

Două companii au trimis oferte: RCS-RDS și Elsaco, o firmă din Botoșani. Pe criteriul prețului mai mic a fost aleasă oferta RCS-RDS.

Primul contract a fost încheiat pe o perioadă de cinci luni. DGA se angaja să plătească aproape 10.000 de euro pentru alimentarea cu energie electrică a sediului din Șoseaua Olteniței.

Direcția Generală Anticorupţie primește energie electrică de la grupul RCS-RCS

Purtătorul de cuvânt al DGA, Sarmizia Fetcu, a declarat pentru Centrul de Investigații Media că factura de curent pentru sediul din Olteniței este, în medie, undeva la 7.500 de lei pe lună. Pe timp de vară, din cauza folosirii instalațiilor de aer condiționat, factura poate ajunge la 9.000 de lei pe lună. 

La sfârșitul anului trecut, DGA şi RCS & RDS au încheiat un nou contract, pentru anul 2017, cu o valoare de 100.659,60 de lei fără TVA.

Potrivit investigatiimedia.ro, contractul a fost semnat după pensionarea fostului șef al instituției, chestorul Jenică Arion. Acesta apare într-o înregistrare din 2013, atașată dosarului în care directorul Antena 1 este acuzat că l-a șantajat pe managerul grupului RCS-RDS. Fostul șef al DGA este interceptat discutând atunci cu Ioan Bendei despre un ajutor din partea companiei private și între cei doi pare să existe o relație de amiciție. DGA a precizat că nu a primit niciodată, direct, sponsorizări din partea companiilor din grupul deținut de Teszari. Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   contract,   electricitate,   electricitate