Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directoarea Penitenciarului Pelendava din Craiova, acuzată de falsuri (VIDEO)

Directoarea Penitenciarului Pelendava din Craiova, acuzată de falsuri (VIDEO)

Un articol de: - 08 Oct 2013, 09:17
Directoarea Penitenciarului Pelendava din Craiova, acuzată de falsuri (VIDEO) Eveniment
Directoroarea penitenciarului  Pelendava, Oana Valeria Tașcău,  se laudă cu pile în conducerea Administraţiei Naţionale a penitenciarelor şi falsifică documente prin care a reuşit să mușamalizeze lipsa din gestiune a 250 de tone de grâu, dar şi deconturile pentru chirie. 

Sunt doar câteva acuzaţii grave care vin din partea subalternilor din unitate. Oana Valeria Tașcău a refuzat realizarea unui interviu şi a cerut jurnaliştilor B1 TV să îi trimită pe mail documentele care o încriminează.

Mulţi ştiu de penitenciarul Pelendava din Craiova ca fiind puşcăria atacată de multe ori de hoţi. O dată s-a furat gardul, iar cu altă ocazie a fost spart magazinul de unde se aprovizionau cadrele unităţii şi deţinuţii. Însă dincolo de acestea, unii dintre angajaţii puşcăriei vorbesc de marile infracţiuni care se comit dincolo de zidurile închisorii. Şi anume, angajări pe ochi frumoşi şi falsuri în înscrisuri comise de comandantul puşcăriei: subcomisarul Oana Valeria Tașcău.

„Au fost si furturi din incinta unitatii de catre persoane necunoscute, ultima in martie 2013, dar acum cateva zile o comisie de inventariere a constatat lipsa unei mari cantitati de orz, 250 de tone de orz in valuare de un miliard opt sute cinzeci de milioane. Toate aceste lucruri se datoreaza prostului management al directorului unitatii si a deciziilor foarte proaste pe care le-a luat la inceputul anului 2013. In incercarea de asi instala oameni de incredere in anumite posturi a lasat doua din cele mai mari gestiuni ale unitatii fara un gestionar. In acesta perioada de 10 luni oricine a intrat in aceasta gestiune nu a gasit nimic, nu a existat un control efectiv, ce se scoate din aceste gestiuni si odata cu predarea- primirea acestei gestiuni catre o alta persoana s-au constatat aceste lipsuri.

Tot in urma unei decizii in care a incercat sa isi numeasca oamenii, fara nici o pregatire in domeniul zootehnic, a pus un sef de garaj ca si coodonator al sistemului de exploatare de la ferma Leu unde sunt 900 din hecarele de pamant. s a ajuns in situatia ca unul din tractoarele de mare tonaj sa fie stricat de unul de oamenii de incredere, iar reparatia a costat 70 de mil de lei si a dus la intarzierea lucrarilor agricole, astfel in primavara lui 2013 peste 300 de hectare au ramas nearate, singura sansa a fost sa le dea in arenda. Au fost date profesorului Gavrila Marin care trebuia sa dea ca dijma aproximativ 350 de tone de porumb boame. Pana in prezent, acesta nu a dat decat 70 de tone, din cate am inteles ”, a declarat un angajat al Penitenciarului Pelendava.


Ca să nu fie desconspirată şefa penitenciarului Pelendava a luat unele măsuri fără să îi pese că subalternii ei ştiu cum îşi păzeşte scaunul de director.

„A făcut acte false care priveau activitatea anterioara sau documente intocmite de organele de control in anul 2012 au fost falsificate prin mentionare de catre directorul unitatii a asa ziselor masuri propuse de intocmire a planurilor de remediere in ceea ce priveste si siguranta cerealelor, a magaziilor, a modului de inventariere. Documente care de fapt nu au existat la momentul respectiv si au fost falsificate in data de 26/09 2013”,
a mai spus angajatul.

Acestea nu sunt însă singurele acuzaţii venite din partea cadrelor de le Pelendava. Maine, vă prezentam şi cum îşi decontează directorul cheltuielile pe chirile şi ce avere are dincolo de declaraţia postată pe site-ul ANP.  Dar, pentru început am vrut să aflăm şi care este poziţia conducerii penitenciarului. Oana Valeria Tașcău a refuzat interviul pe motiv ca trebuie să îi trimitem documentele pe care le-am primit de la sursele de încredere. Am revenit cu o solicitare la purtătorul de cuvânt, însă acesta nu a mai avut răspuns.

Directoarea Peniteciarului Pelendava din Craiova, acuzată de falsuri
Embed: