Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Director INFP, anunț de ULTIMA ORĂ! Radulian: Când se va produce MARELE CUTREMUR. Informația așteptată de toți românii

Director INFP, anunț de ULTIMA ORĂ! Radulian: Când se va produce MARELE CUTREMUR. Informația așteptată de toți românii

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 09:54
Director INFP, anunț de ULTIMA ORĂ! Radulian: Când se va produce MARELE CUTREMUR. Informația așteptată de toți românii Eveniment

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Mircea Radulian, a precizat că, după cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenii ar trebui să fie pregătiți pentru un seism mai puternic.

De asemenea, Radulian a susținut că în zona Vrancea nu ne așteptăm la un cutremur mai mare de 8 grade, însă „nu putem ști exact când va veni seismul”.

„Cutremurul a eliberat local, într-o anumită zonă, deci nu pe toată zona Vrancea, ceva din energie, ceea ce înseamnă că este un lucru bun. Pe de altă parte, per total, în zona Vrancea, energia tot se acumulează, chiar și cu aceste eliberări. Din păcate, la scară mai mare de timp, vom avea, la un moment dat, și un cutremur mai mare. Dacă seismul din această noapte anunță un cutremur mare... este greu de spus, dar nu cred că este cazul potrivit datelor pe care le avem noi. Ne putem aștepta oricând la un cutremur mai mare decât acesta care a avut 5,8. Oamenii ar trebui să fie pregătiți. Din păcate, nu putem să știm exact când va veni seismul mare”, a transmis Mircea Radulian.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la ora 03:38, în zona Vrancea, la o adâncime de 150 de kilometri., în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

Citeşte mai multe despre:   INFP,   Mircea Radulian