Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SURSE: Patru directori ai MAFIEI LEMNULUI, puşi sub urmărire penală de DIICOT

SURSE: Patru directori ai MAFIEI LEMNULUI, puşi sub urmărire penală de DIICOT

Un articol de: - 31 Mai 2018, 16:14
Eveniment

Patru directori ai fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş din cadrul societăţii Schweighofer Holzindustrie au fost puşi sub urmărire penală de DIICOT în dosarul de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială şi tăiere ilegală de copaci.

Autorităţile au estimat un prejudiciu total de peste 25 de milioane de euro, potrivit unor surse juciare, citate de Agerpres.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a descoperit că o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile şi provenea din tăierea ilegală de arbori.

"Începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului. În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii", a precizat DIICOT, miercuri, înainte să desfăşoare 23 de percheziţii în cinci judeţe (Suceava, Hunedoara, Alba, Bihor şi Braşov) şi în Bucureşti .

 

Citeşte mai multe despre:   Radauti,   Sebes,   DIICOT,   Schweighofer Holzindustrie
 
 
 
Loading...