Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul Comunității de Informații din Statele Unite s-a întâlnit cu directorul SRI și cu ministrul Apărării (FOTO)

Directorul Comunității de Informații din Statele Unite s-a întâlnit cu directorul SRI și cu ministrul Apărării (FOTO)

Un articol de: - 12 Aug 2016, 18:46
Directorul Comunității de Informații din Statele Unite s-a întâlnit cu directorul SRI și cu ministrul Apărării (FOTO) Foto: covertress.blogspot.com Eveniment

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a avut vineri o întâlnire oficială cu James R. Clapper, directorul Comunității de informații din Statele Unite ale Americii, informează un comunicat de presă al SRI.

Cei doi au abordat teme de interes partenerial, vizând mediul internațional de securitate, evoluțiile fenomenului terorist în lume, precum și noile provocări de securitate cibernetică.

"Pe parcursul întrevederii a fost abordată și problematica de securitate la nivel regional european, subliniindu-se rolul determinant pe care îl au în context serviciile de informații și securitate pentru fundamentarea cunoașterii timpurii a realităților și formularea de politici prompte și solide de către decidenți", precizează SRI.

Sursa citată adaugă că cei doi oficiali și-au împărtășit reciproc "viziunile instituționale privind evoluția paradigmei de intelligence la nivelul NATO pe termen mediu și lung".

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit vineri pe James R. Clapper, directorul pentru informații naționale al SUA, împreună cu care a analizat evoluția situației regionale de securitate, cu accent pe zonele de instabilitate care se manifestă adiacent spațiului nord-atlantic, informează MApN.

Ministrul român a salutat deciziile adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, subliniind importanța pe care o acordă România sprijinului SUA în implementarea inițiativelor pentru consolidarea flancului estic al Alianței.

"România a militat și a acționat pentru întărirea cooperării la Marea Neagră și în Balcani, angajând resurse naționale importante pentru îndeplinirea acestor obiective", a arătat oficialul român.

De asemenea, adaugă MApN, ministrul Motoc a evidențiat nivelul excelent al cooperării bilaterale în plan militar și de securitate, sub auspiciile Parteneriatului strategic pentru secolul XXI între România și SUA.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

"Valențele strategice ale acestui parteneriat sunt reflectate prin proiectele de cooperare concretă deja materializate, între care au fost menționate participarea României la sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice din Europa (Baza militară de la Deveselu), baza de transport multimodal de la Mihail Kogălniceanu, precum și modernizarea facilităților de antrenament ale Armatei României, unde se pot pregăti forțe ale SUA și partenere", se mai arată în comunicatul MApN.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   mapn