Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat din funcție (VIDEO)

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat din funcție (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Feb 2021, 12:03
Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a demisionat din funcție (VIDEO) Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro Eveniment

Gabriel Mocanu a demisionat din funcția de director general al Metrorex. El fusese numit în această poziție în vara anului 2020, iar Ministerul Transporturilor a luat act vineri, 26 februarie 2021, de renunțarea la mandat. Până la desemnarea unui nou director general cu contract de mandat provizoriu, atribuțiile vor fi preluate de Mariana Miclăuș.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Gabriel Mocanu a demisionat din funcția de director general al Metrorex

 

Demisia a fost comentată vineri, în direct pe B1 TV, de Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile noastre” care spune că scandalul dintre Ministerul Transporturilor și Metrorex a început în urmă cu aproximativ o lună.

„Dacă vă aduceți bine aminte, acest scandal (dintre Metrorex și Ministerul Transporturilor, n.r.) a început în urmă cu aproximativ o lună. Mai exact, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, îl acuza practic pe domnul Ion Rădoi, liderul de sindicat, de anumite creșteri salariale artificiale. Apoi, subtil, a punctat faptul că există probleme legate de spațiile comerciale. Apoi, a punctat și faptul că acolo sunt salariile nesimțite de 12.000-13.000 de lei”, a declarat Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile noastre”.

Prezent în studioul B1 TV miercuri seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, ministrul Cătălin Drulă a acuzat managementul Metrorex că „nu și-a asumat niciun fel de măsuri de echilibrare a bugetului companiei”.

„Managementul de acolo nu și-a asumat niciun fel de măsuri de echilibrare a bugetului companiei (...) Un consilier de director Metrorex câștigă 9.500 de lei în mână. De exemplu, consilierii de ministru câștigă 5.000 de lei în mână. Eu îmi doresc să câștige și oamenii din sectorul public și din sectorul privat cât mai mult, dar este vorba și despre ce se poate. Această companie acum cinci ani își acoperea 60% din acosturi, din venturile proprii, iar diferența de 40% o primea ca subvenție de la stat. În 2016 erau 300 de milioane de lei subenție, din bugetul țării, anul acesta au cerut 1.04 miliarde. Este mai mult decât triplu”, a declarat ministrul Transporturilor, pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Metrorex,   Gabriel Mocanu