Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul Institutului Geologic al României, Ștefan Marincea, demis prin fax, din cauza unor documente privind Roşia Montană

Directorul Institutului Geologic al României, Ștefan Marincea, demis prin fax, din cauza unor documente privind Roşia Montană

Un articol de: - 16 Oct 2013, 18:29
Directorul Institutului Geologic al României, Ștefan Marincea, demis prin fax, din cauza unor documente privind Roşia Montană Foto: razbointrucuvant.ro Eveniment
Directorul Institutului Geologic al României (IGR), Ștefan Marincea, a fost demis „prin fax”, relatează Hotnews.

Marincea a declarat că nu a exclus posibilitatea ca demiterea sa să aibă legătură cu faptul că a cerut desecretizarea unor documente legate de proiectul minier de la Roșia Montană, care sunt falsuri.

„Probabil că nu trebuia să ajung la ele”, a declarat Marincea.

Acesta a menţionat că intenţionează să facă plângere penală în acest caz."Nu ştiu cine m-a demis, am primit două ordine, două decizii cu semnături diferite şi am de gând să fac plângere penală împotriva celor care au trimis aceste ordine, pentru că sunt semnături cu bară", a precizat Ştefan Marincea.

Întrebat cine va ocupa postul de director general al Institutului după demiterea sa, Marincea a precizat că este vorba de Marcel Mărunţiu.

Informația vine la puțin timp după ce Ștefan Marincea a acuzat un director din Ministerul Mediului că i-a mințit pe membrii Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Roșia Montană.

Reprezentantul Ministerului Mediului, Octavian Pătrașcu, a dat informații conținute într-un document al Institutului Geologic Român despre care Marincea afirmă că „a fost cosmetizat” în favoarea companiei, în 2011.