Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul ROMATSA: Criza din Ucraina a crescut traficul aerian din România cu până la 30%, iar veniturile ROMATSA cu 5%

Directorul ROMATSA: Criza din Ucraina a crescut traficul aerian din România cu până la 30%, iar veniturile ROMATSA cu 5%

Un articol de: - 09 Oct 2014, 13:38
Eveniment

Criza din Ucraina a dus la creşterea traficului aerian cu maxim 30%, în timp ce veniturile ROMATSA au avansat cu doar 5% faţă de anul trecut, a declarat Fănică Cârnu, directorul general adjunct ROMATSA.

„ROMATSA a avut un an complex din două motive. Primul este legat de criza din Ucraina, care a dus la creşterea traficului, la încărcarea activităţii controlorilor, la un nivel apropiat de capacitatea maximă. Creşterea maximă a fost de până la 30%, dar care nu a dus la creştera veniturilor ROMATSA cu 30%, pentru că modul de calcul al unităţilor de servicii nu urmăreşte proporţional creşterea traficului. Veniturile ROMATSA vor creşte cu până la 5% ca urmare a intensificării traficului", a spus Cârnu, într-o conferință, potrivit Mediafax.

Vremea "destul de ciudată din prima jumătate a anului" a fost un alt factor care a îngreunat activitatea ROMATSA în acest an.

„Vremea a fost atipică în prima jumătate a anului şi a determinat adoptarea unor proceduri de control a traficului cu devieri de traiectorii, cu răspunsuri frecvente la solicitările echipajelor de a devia traiectele de pe rutele planificate. Condiţiile meteo au creat mari dificultăţi în controlul traficului", a adăugat Cârnu.

Citeşte mai multe despre:   Romatsa
 
Loading...