Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul Spitalului Județean Slatina, primele detalii despre incendiul din secția de Psihiatrie: „Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime” / De unde au pornit flăcările

Directorul Spitalului Județean Slatina, primele detalii despre incendiul din secția de Psihiatrie: „Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime” / De unde au pornit flăcările

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Apr 2021, 14:03
Directorul Spitalului Județean Slatina, primele detalii despre incendiul din secția de Psihiatrie: „Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime” / De unde au pornit flăcările Foto: pixabay.com Eveniment

Dan Stana, directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a vorbit despre incendiul izbucnit miercuri la secția de Psihiatrie a unității sanitare și susține că pacienții au fost evacuați în timp record și că nu există victime. Incidentul a luat naștere într-un izolator, unde se afla o persoană care intrase în sevraj.

Dan Stana, directorul Spitalului Județean Slatina, primele detalii despre incendiul din secția de Psihiatrie

 

„Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj și care a fost izolat în această încăpere și se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime. Șase dintre pacienți au avut intoxicații ușoare și au fost transferați la UPU. (...) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicați”, a declarat Dan Stana, citat de Stiripesurse.ro.

Directorul SJU Slatina a explicat că este posibil ca o altă persoană să îi fi aruncat pacientului din izolator un chibrit sau o brichetă, însă această ipoteză urmează să fie verificată. 

Conform precizărilor făcute de Dan Stana, în secția de Psihiatrie erau internați 36 de pacienți, dintre care 29 în stare acută și șapte cronici. O parte dintre ei vor fi duși la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, în timp ce alții vor fi duși în fosta locație, de pe strada Drăgănești, din Slatina. 

Președintele Klaus Iohannis: Semnalul de alarmă este clar. E nevoie de reformă

 

Despre acest incident a vorbit și președintele Klaus Iohannis, în vizita pe care a efectuat-o miercuri la centrul mobil de vaccinare anti-COVID-19 din comuna Afumați, județul Ilfov. Șeful statului a subliniat că semnalul de alarmă este clar, „e nevoie de reformă”.

„Înainte să ajung aici, la centru, am primit o veste tristă și între timp, până m-ați așteptat, am fost pe telefon să am ultimele date. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum, însă, ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incintă au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. Situația definitivă vă va fi prezentată de cei care sunt acolo, dar deocamdată, din fericire, nu este așa de grav cum ar fi putut să pară chiar la început. Însă semnalul de alarmă este clar. E nevoie de reformă. Trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso probabil în această seară, când cred că vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătății”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.