Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul sportiv al Sălii Polivalente din București poate fi arestat preventiv: Decizia Tribunalului București nu este definitivă

Directorul sportiv al Sălii Polivalente din București poate fi arestat preventiv: Decizia Tribunalului București nu este definitivă

Un articol de: - 02 Sep 2015, 21:55
Directorul sportiv al Sălii Polivalente din București poate fi arestat preventiv: Decizia Tribunalului București nu este definitivă Eveniment

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național - Sala Polivalentă din București, a primit hotărâre de arest preventiv din partea Tribunalului București, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și luare de mită, notează Agerpres. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termenul legal de 48 de ore.

Acesta a fost reținut marți de procurorii DNA, care l-au prins în flagrant, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deține funcția de vicepreședinte al acestei filiale, iar presa centrală relatează că el este finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

În perioada aprilie — august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în dosar) suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA.

În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcția firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoarea să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociați.

Totodată, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În acest context, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de Bitu.

Octavian Bitu a reiterat amenințările în săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Tribunalul Bucuresti ,   santaj,   luare de mita