Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Directorul SRI, Eduard Hellvig, se află într-o vizită oficială în SUA, unde a avut întrevederi cu conducerea FBI și CIA

Directorul SRI, Eduard Hellvig, se află într-o vizită oficială în SUA, unde a avut întrevederi cu conducerea FBI și CIA

Un articol de: - 23 Sep 2015, 22:11
Directorul SRI, Eduard Hellvig, se află într-o vizită oficială în SUA, unde a avut întrevederi cu conducerea FBI și CIA Foto: B1 TV Eveniment

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, se află într-o vizită în SUA, în cadrul căreia s-a întâlnit cu directorul CIA, John O. Brennan, precum și conducerea FBI, se arată într-un comunicat al SRI.

Eduard Hellvig și John O. Brennan au purtat discuții vizând inclusiv problematica Orientului Mijlociu şi provocările de securitate generate de fenomenul migraţiei.

"În cadrul acestei întrevederi, care a avut loc la data de 22 septembrie 2015, au fost abordate teme de interes comun cuprinse în Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Cei doi directori au discutat inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu şi provocările de securitate generate de fenomenul migraţiei, elemente aflate pe agenda comună a celor două state. În contextul noilor provocări de securitate, planul discuţiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea şi combaterea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii", se arată în comunicatul citat.

În cadrul întrevederii directorului SRI cu conducerea FBI au fost abordate teme privind colaborarea dintre SRI şi FBI în lupta împotriva terorismului şi infracţionalităţii, se mai precizează în comunicatul SRI.

De asemenea, Eduard Hellvig are programate întrevederi şi cu alte agenţii de securitate americane.

"Această vizită oficială este expresia unei relaţii strânse între SRI şi agenţiile de securitate americane şi va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrisă Parteneriatului Strategic", se mai arată în comunicatul citat.

Citeşte mai multe despre:   Eduard Hellvig