Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Discuții la Ministerul Transporturilor pe tema privatizării CFR Marfă

Discuții la Ministerul Transporturilor pe tema privatizării CFR Marfă

Un articol de: B1 TV - 11 Oct 2013, 13:28
Discuții la Ministerul Transporturilor pe tema privatizării CFR Marfă Eveniment

Discuţii la Ministerul Transporturilor între autorităţi şi reprezentanţii GRF pentru privatizarea CFR Marfă. La întâlnire a ajuns și Gruia Stoica. GFR mai are la dispoziție două zile pentru plata a 170 de milioane de euro, pentru a deveni acționar majoritar la CFR Marfă, chiar dacă nu există până cum avizul Consiliului Concurenței. 

Proprietarul GFR, Gruia Stoica, spune că este dispus să plătească, cu condiţii însă.

"Nu mai vreau sa stau cinci luni până dă avizul Consiliul Concurentei. Eu spun asa: Sunt pregatit sa platesc aceasta suma de bani înainte de a primi avizul Concurentei, care poate sa fie pozitiv sau negativ, îmi asum aceasta responsabilitate, si mai mult decât atât, îmi asum acest risc de a ma costa mai mult cele sase luni de zile de blocaj a unei sume de 200 de milioane de euro, dar vreau sa stiu daca vânzatorul oi-a îndeplinit restul clauzelor din contract”, a declarat Stoica.

Dacă poate plăti suma înainte de avizul Consiliului Concurenţei este un lucru excelent, spune premierul Victor Ponta, care a mai declarat că Guvernul şi-a îndeplinit toate obligaţiile din contract. Potrivit insa Legii concurentei , Consiliul are la dispozitie cinci luni pentru a da un verdict, din momentul in care primeste documentatia completa. Preşedintele Consilului susţine însă că GFR a cerut foarte târziu aprobarea din partea Consiliului Concurenţei, iar documentarea depusă nu a fost completă.

„Ei ne-au cerut destul de târziu aprobarea, la o lună după semnarea contractului, la trei luni după câştigarea licitaţiei şi 2, nu ne-au dat datele complete. Cumpărătorul mai are la dispoziţie 10 zile să ne furnizeze informaţiile solicitate. Dacă ne răspunde complet la tot ce am solicitat, vom considera că din momentul ăla avem toate informaţiile necesare şi din momentul ăla începe să curgă timpul pentru noi”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Premierul spune că avizul Consiliului Concurenţei este singura necunoscută, dar nu depinde de Guvern, deoarece Consiliul lucrează în baza regulamentelor proprii şi se supune procedurilor europene.

„Nu mai vreau sa stau cinci luni pâna da avizul Consiliul Concurenței. Eu spun aoa: Sunt pregatit sa platesc aceasta suma de bani înainte de a primi avizul Concurenței, care poate sa fie pozitiv sau negativ, îmi asum aceasta responsabilitate, și mai mult decât atât, îmi asum acest risc de a ma costa mai mult cele oase luni de zile de blocaj a unei sume de 200 de milioane de euro, dar vreau sa otiu daca vânzatorul și-a îndeplinit restul clauzelor din contract", a mai spus Gruia Stoica.

Citeşte mai multe despre:   CFR Marfa,   Ministerul Transporturilor