Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Discuțiile privind aderarea României la spațiul Schengen, întrerupte

Discuțiile privind aderarea României la spațiul Schengen, întrerupte

Un articol de: - 22 Sep 2011, 13:24
Discuțiile privind aderarea României la spațiul Schengen, întrerupte Foto: en.wikipedia.org Eveniment

Discuția din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene (JAI), care urma să stabilească dacă România va adera la Schengen, s-a întrerupt.

În prezent, nu se știe dacă discuțiile vor fi reluate.

Joi, România și Bulgaria trebuiau să afle dacă vor fi sau nu acceptate în spațiul Schengen.

Finlanda și Olanda au refuzat aderarea României la Schengen. Pozitiția Finlandei este văzută, ca și în cazul Olandei, drept una venită din cauza constrângerilor din politica internă, ambele țări având pronunțări eurosceptice și anti migraționiste.

Gerd Leers, ministrul olandez al Imigrației, a motivat decizia Olandei de a se opune aderării României și Bulgariei la Schengen, spunând că cele două țări nu pot asigura securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara în urmă cu o zi că dacă Olanda și Finlanda vor refuza aderarea României la spațiul Schengen, atunci se poate ridica întrebarea dacă întreaga construcție a UE mai poate să funcționeze corespunzător.

“Noi constatăm că un acord politic la care s-a ajuns la Consiliul European este încălcat. Dacă se va materializa acest refuz al Olandei, este tot o problemă de încredere, atunci punem și noi de o manieră foarte clară problema lipsei de încredere, pentru că în momentul în care hotărâm ceva, din rațiuni interne, adoptăm altă poziție”, a declarat Orban.

Discuția privind aderarea la Schengen, blocată
Embed:

Citeşte mai multe despre:   discutii