Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment 'Te vor DISTRUGE și la propriu și la figurat’: Scandalul DISPARIŢIEI unui cunoscut preot BOR ia amploare! Mesajul ŞOCANT primit de la un important prelat (FOTO)

'Te vor DISTRUGE și la propriu și la figurat’: Scandalul DISPARIŢIEI unui cunoscut preot BOR ia amploare! Mesajul ŞOCANT primit de la un important prelat (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 10 Noi 2018, 17:16
'Te vor DISTRUGE și la propriu și la figurat’: Scandalul DISPARIŢIEI unui cunoscut preot BOR ia amploare! Mesajul ŞOCANT primit de la un important prelat (FOTO) Eveniment

Epopea dispariţiei preotului Hrisostom Filipescu de la Mănăstirea din Ţibucani (jud. Neamţ) continuă! Preotul ar fi primit un mesaj înspăimântator pe Whatsapp, cu doar o zi înainte de dispariţie, scrie TV NeamţPe captura ajunsă la presă, prin intermediul unui apropiat, se poate vedea si expeditorul mesajului pe care Hrisostom îl avea trecut în memoria telefonului: Pr Iosif Paris.

Redăm în continuare esenţa dialogului dintre cei doi:

Pr Iosif Paris: ”Daca pot, imi permit sa îți dau un sfat si sa nu te superi. Fii discret ca si cand nu ai exista. Retrage tot ce ai pe mijloacele de socializare care fac pe unii sa creada esti un mandru si ingânfat (sic!) si cauti mitra si pozitia sociala cu lumanarea. Retrage-te frumos si ramai cu prietenul tau drag si fidel pe care îl iubesti asa de mult…Domnul (n.n. se refera la Isus Hristos)…atat îți spun. Altfel, te vor distruge si la propriu si la figurat. Te rog sa ma ierti daca ma zis prea multe”

Hrisostom Filipescu: ”De ce sa ma distruga? Ce am facut rau?”

Pr Iosif Paris: ”Pentru ca daca esti mai deosebit un pic ca ei, esti impotriva lor si nu uita ca omul îi rau si nu vrea sa se depaseasca. Imi pare rau de tine. Esti un baiat bun si sensibil care trebuie intelege (n.n. care trebuie sa inteleaga). Asta-i problema mare. Nu te inteleg si din cauza asta te vor distruge. Iuda nu a facut tot asa cu Hristos. Pur si simplu nu îl mai intelegea desi a fost martor la toate minunile lui”

Nu se poate stabili deocamdata cu exactitate cand a trimis preotul Iosif mesajul catre Hrisostom, insa cert este ca ceea ce i-a scris el, l-a fi putut determina pe cel din urma sa ia decizii care ulterior i-ar fi putut aduce mari necazuri. Iata transcriptul mesajului care pe captura nu se vede chiar de la inceput, fiind surprins doar esentialul unui dialog care se pare ca a fost ceva mai lung:

Potrivit sursei citate, persoana care îi transmite acest mesaj ar putea fi chiar preotul Iosif (Iosif Pop), Mitropolitul ortodox român al Europei Meridionale si Occidentale, cea mai mare Mitropolie din diaspora si din Europa, avand in subordine preoti ortodocși români din aproape toate tarile Europei Occidentale, deci are o putere si o influenta greu de imaginat.

Se vede că prelatul ştie multe şi îl sfătuieşte (nu-l ameninţă) prieteneşte pe Hrisostom să facă ceva şi să se retragă. Motivele ar fi căeşti mai deosebit un pic ca ei, eşti împotriva lor”...A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Jurnaliştii de la TV Neamţ mai avansează şi ipoteza că preotul Hrisostom a fost victima unei tentative de otrăvire în 2011, în timp ce Mitropolia a lansat ideea unei tentative de suicid.

Indiferent unde se află acum preotul dispărut în jurul datei de 1 nov., o imagine din telefonul său, cu doar două săptămâni înainte de dispariţie, arată că avea planuri mari de continuare a extinderii mănăstirii pe care o păstorea.

Reamintim că Hrisostom Filipescu, stareț al mănăstirii Ţibucani (Neamţ), scriitor, psiholog ce activa la un centru de recuperare a persoanelor cu handicap, doctorand în Neuroștiințe la Universitatea de Medicină din București, era unul dintre puținii comunicatori informali de succes, deschiși spre social media, din BOR.

Citeşte mai multe despre:   Hrisostom Filipescu,   BOR,   Pr Iosif Paris