Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA a ridicat documente de la ministerul Finanțelor, într-un dosar ce vizează Loteria Română. Reacția ministerului: DNA nu făcut percheziții la MFP, ci a solicitat unele documente. Este o practică obișnuită

DNA a ridicat documente de la ministerul Finanțelor, într-un dosar ce vizează Loteria Română. Reacția ministerului: DNA nu făcut percheziții la MFP, ci a solicitat unele documente. Este o practică obișnuită

Un articol de: - 30 Sep 2015, 12:08
DNA a ridicat documente de la ministerul Finanțelor, într-un dosar ce vizează Loteria Română. Reacția ministerului: DNA nu făcut percheziții la MFP, ci a solicitat unele documente. Este o practică obișnuită  Foto: B1 TV Eveniment
UPDATE 13.00 Ministerul Finațelor are o primă reacție în urma informațiilor referitoare la faptul că procurorii DNA ridică o serie de documente de la sediul instituției.

Reprezentanții ministerului au transmis că în acest caz nu este vorba despre percheziții, subliniind că DNA a solicitat documente referitoare la verificările Corpului de control al ministerului la Loteria Română.

Potrivit ministerului Finanțelor, solicitarea DNA a fost făcută pe 28 septembrie, iar miercuri, procurorii au mers la sediul ministerului pentru a ridica documentele cerute.

”În legătură cu informațiile apărute în mass media referitoare la așa-zise percheziții DNA la Ministerul Finanțelor Publice, MFP face următoarele precizări: DNA nu face percheziții la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Română. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise. Precizăm că solicitarea de documente de către DNA este o practică obișnuită și subliniem că Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția DNA toate documentele solicitate”
, se arată într-un comunicat al ministerului.

Pe de altă parte, potrivit unor surse, citate de B1 TV, solicitarea DNA ar fi fost formulată în urmă cu mai mult timp, însă ministerul Finanțelor ar fi refuzat să pună la dispoziția procurorilor actele respective.


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au ridicat miercuri mai multe documente de la sediul ministerului Finanțelor, informează B1 TV.

Acțiunea are legătură cu un dosar care privește Loteria Română.

Potrivit sursei citate, verificările procurorilor anticorupție au loc în contextul în care ministerul Finanțelor a refuzat să trimită DNA un raport al corpului de control al ministerului care viza Loteria Română.

Cel mai probabil este vorba despre un dosar aflat în stare incipientă.
Citeşte mai multe despre:   DNA,   Ministerul Finantelor,   verificari,   documente,   Ministerul Finantelor,   Loteria Romana