Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DNA cere arestarea unui judecător în dosarul lui Viorel Hrebenciuc: Magistratul este acuzat de luare de mită

DNA cere arestarea unui judecător în dosarul lui Viorel Hrebenciuc: Magistratul este acuzat de luare de mită

Un articol de: - 08 Dec 2014, 13:05
DNA cere arestarea unui judecător în dosarul lui Viorel Hrebenciuc: Magistratul este acuzat de luare de mită Foto: agerpres.ro Eveniment

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cer arestarea judecătorului Andras Lorand Ordog, acuzat de luare de mită în dosarul lui Viorel Hrebenciuc, potrivit unui comunicat al DNA.

”La data de 8 decembrie 2014, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov au înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, a inculpatului ORDOG LORAND ANDRAS, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și două infracțiuni de luare de mită”, se arată în comunicat.

Potrivit referatului, în iunie 2010, Ordog a primit de la avocatul Ioan Adam suma de 10.000 euro pentru a formula o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost primiți chiar în biroul acestuia din cadrul Tribunalului Covasna.

După ce a primit banii, inculpatul Ordog Lorand Andras, împreună cu membrii completului, a admis recursul împotriva unei sentințe pe care a casat-o și a trimis cauza spre rejudecare instanței care a pronunțat hotărârea atacată, respectiv Judecătoria Sfântu Gheorghe.

”În luna martie 2012, pentru a-și îndeplini în mod necorespunzător atribuțiile de judecător în cauza 4014/305/2010, inculpatul Ordog Lorand Andras a solicitat de la inculpatul Adam Ioan, avocat în respectiva cauză, suma de 50.000 de euro, pentru a-i da o soluție favorabilă clientului acestuia din urmă, inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost ceruți chiar în biroul judecătorului din cadrul Tribunalului Covasna. Cu această ocazie, inculpatul Adam Ioan a promis că-i va da suma cerută. Ulterior, după formularea deciziei (dispuse de judecătorul Ordog Lorand Andras, împreună cu judecătorii Uță Gabriel și Velican Maria Daniela), avocatul Adam Ioan i-a dat lui Ordog Lorand Andras suma de 10.000 de euro din suma promisă anterior”, potrivit comunicatului.

Viorel şi Andrei Hrebenciuc, precum şi Gheorghe Paltin Sturdza sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure în Bacău.

Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   luare de mita